Fortsæt til hovedindholdet
Biskoppens hilsen
Nyheder

Kærlighed med hud på

Biskoppens hilsen: Jul er kærlighed med hud på skriver biskop Ulla Thorbjørn Hansen i årets sidste nyhedsbrev. Læs hvorfor, om personaleudskiftning på stiftskontoret og meget mere

Der var en gang langt ude på landet en mørk december nat. Regnen piskede slagfast mod ruderne, og stormen ruskede i de høje træer. I et lille bindingsværkshus ved grusvejen, vækkede tordenbragene og lynene den sovende familie.

Hjemmets yngste var også vågnet og kaldte på sin mor, som kom løbende ind til hende og trøstede med ordene: ”Du behøver ikke være bange. Gud passer på dig.”
”Ja, det ved jeg godt,” svarede den lille, ”men jeg ville gerne mærke kærlighed med hud på.”

De fire ord: ”Kærlighed med hud på” er jo julebuddet til dig og mig. Julebarnet i krybben med hud og hår er Gud. Krybbebarnet er Gud, for han tog bolig i et spædbarn af kød og blod.

Gud og hans kærlighed er ikke en abstrakt fjern størrelse, selvom det godt kan føles sådan, når uvejret rammer os med sygdom, død eller uvenskab til følge. ”Kærlighed med hud” på er julebuddet til os.

Trods vores angst for livets uvejr, så byder vi mørket og uvejret trods. Med hvad? Med håb, med mod og med livskraft. For vi kan ikke afskaffe uvejret og mørket, men vi kan kæmpe på livets side og opføre os som lysets børn.

Julens budskab er i al sin enkelhed barneordene om ”kærlighed med hud på”!

Glædelig Jul!

Josef, Maria og Jesus barnet er taget i Johannes kirken i Greve under biskoppens besøg i begyndelsen af det nye kirkeår.


Nyt siden sidst

November med Kunst & Kirker, FDF, Emmaus og Ungdomskonference

I år fik jeg fornøjelsen af endnu engang at byde velkommen til ”Kunst og kirker ” i Slagelse www.kunstogkirker.dk. Jeg nåede i den forbindelse rundt og besøge alle de kirker, der var med i arrangementet, og det var igen i år en rigtig god oplevelse.

Jeg har også haft fornøjelsen af at prædike ved en gudstjeneste i Nyborg kirke som begyndelsen på FDF’ernes årsmøde. Jeg har prædiket i Haslev kirke som afslutning på det årlige Emmaus kursus. Og så har jeg deltaget i en ungdomskonference om ”Unge på landet” arrangeret af CEPU. Hertil kommer, at jeg har deltaget til en række orienterende møder om præsteansættelser i Haslev-Freerslev-Terslev, i Ejby, i Sct. Jørgensbjerg og i Vipperød.

December med arbejdsmiljø, DR og de 9 læsninger

3. søndag i advent var der radiotransmission fra Roskilde Domkirke med mig som prædikant. Hør gudstjenesten her

15. december var stiftets arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter, samt provster samlet i Landemodesalen. Det var godt at høre nyt fra hele stiftet og inspirere hinanden til at blive ved med at arbejde for det gode arbejdsmiljø.

Præsternes arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter, provster og biskop samlet til møde i Landemodesalen

4. søndag i advent deltog jeg i de 9 læsninger i Domkirken 

NB: Ordinationen den 20. december er flyttet til Helligtrekongersaften d. 6. januar.

Stiftsårbogen: Stort tak til Otto Lundgaard

En særlig tak skal her lyde til redaktør sognepræst Otto Lundgaard i Ringsted, som har brugt mange timer på at få al tekst og billeder gjort klar til layout og siden korrektur.

Stiftsårbogen ’22 har særligt fokus på Diakoni. Den er på vej ud til alle menighedsrådsmedlemmer i Stiftet, og vil også kunne læses på Stiftets hjemmeside efter jul.

Flytning fra Slagelse til Roskilde

Min mand Søren Fahnøe og jeg er nu flyttet til en midlertidig bolig i Roskilde. En stor del af vores bøger og nogle af vores møbler er flyttet på depot, indtil vi engang til foråret kan flytte ind i den istandsatte bispebolig på Stændertorvet.

Vi nyder at være flyttet til Roskilde og ser frem til at holde jul nærmest for foden af Roskilde Domkirke. Søren skal prædike i Sct. Mortens kirke i Næstved juleaftensdag, og jeg får fornøjelsen af at prædike ved den sene gudstjeneste i Roskilde Domkirke kl.16.30.

Stiftskontoret: Stiftskontorchef

Der har været afholdt en række ansættelsessamtaler med ansøgere til stillingen som ny kontorchef. Ansættelsesudvalget valgte at pege på Jan Wammen som ny stiftskontorchef pr. 1. januar 2023.
Læs mere om stiftets nye kontorchef her

Asger Gewecke fratræder sin stilling som interim stiftskontorchef med udgangen af året, og har takket ja til at fortsætte som konsulent i en overgangsperiode.

Stiftskontoret: Ny kommunikationsmedarbejder

Stiftsrådets kommunikationsudvalg har besluttet at ansætte en ekstra kommunikationsmedarbejder, og der har været afholdt samtaler med en række dygtige ansøgere.

Vores kommunikationsmedarbejder Sidsel Drengsgaard har, inden vi nåede at få ansat en ekstra medarbejder, sagt sin stilling op, idet hun har fået nyt arbejde i Danmission.  Sidsel ønskes alt godt og Guds velsignelse over det fremtidige arbejde. Vi håber at kunne ansætte to af de dygtige ansøgere. De præsenteres på stiftets hjemmeside, så snart ansættelserne er på plads.

Stiftskontoret: Ny uddannelseskonsulent

Stiftets uddannelseskonsulent Anita Engdahl fratræder med udgangen af året, for derefter at være 100% ansat i Køge provsti som sognepræst og konsulent. Ny uddannelseskonsulent forventes at kunne tiltræde i begyndelsen af det nye år.

Stiftskontoret: Ny administrativ medarbejder

En ny administrativ medarbejder Sarah  Bisgaard tiltræder d. 1. januar.

Afdelingsleder Mette Andersen er desværre fraværende for en længere periode. Vi håber at Mette kommer tilbage i det nye år. Indtil da er Marianne Schwartz ansat som vikar.

Sekretariatsmedarbejder Lone Bisgaard Nielsen fratræder sin stilling og har sidste arbejdsdag den 23. december 2022.

Stiftets julekort 2022

Det farverige stiftskort er sammensat af tegninger med særlige kendetegn fra hver af de 12 provstier. I det fælles stiftsbillede er der ingen stiftsgrænser (selvom de selvfølgelig findes i virkelighedens verden), da provstierne i fællesskab udgør stiftet. Samtidig findes der 12 individuelle provstitegninger, alt sammen lavet af grafisk designer Emma Sivell med indspark fra stiftets provster.