Fortsæt til hovedindholdet
For præster, ansatte og frivillige
Kurser & konferencer for præster, ansatte og frivillige i Roskilde Stift

Kalender til præster, ansatte og frivillige i Roskilde Stift

21
maj

Roskilde Stiftskonvent (Stiftspræstestævne)

Så er det igen tid til at samles til det årlige stiftspræstestævne, der har skiftet navn til Roskilde Stiftskonvent. Fra den 21. maj - 23. maj på Comwell Køge Strand, vil der være masser af inspirerende oplæg under temaet: Guds rige og det evige liv. Forbundne og forpligtede.

Læs mere og tilmeld dig her.

28
maj

Kursus om Børnetjenesten – et tilbud fra den lokale folkekirke til de ældste børn i børnehaven

Kursus til præster, menighedsråd og alle andre ansatte og frivillige, der arbejder med eller ønsker at arbejde med børn i kirken.

Efter kurset er du klædt på til at kunne starte jeres egen lokale Børnetjeneste, og er blevet introduceret til Børnetjenestens manual og værktøjskasse.

Læs mere

04
jun

Stiftsrådsmøde

06
jun

KIRKEKONFERENCE: FREMTIDENS FOLKEKIRKE

Hvordan er vi kirke for fremtidens generationer? Læs hele programmet lige her

13
jun

På vej væk – om det at være pårørende til en der er demensramt

En aften om at mestre sit liv som pårørende

Lillian Jordan Nielsen, sognepræst og leder af pårørendegrupper til demensramte i Skt. Jørgens kirke, Næstved vil fortælle om hvad det vil sige at være pårørende til en der er demensramt. Hun vil tage udgangspunkt i eget liv og viden som Gerontopædagogisk konsulent i Roskilde Stift. Hun er forfatter til bogen: På vej væk – om pårørendegrupper til demensramte i kirken.

Lillian har en master i sjælesorg og vil blandt andet komme ind på de faser som pårørende bevæger sig ud og ind af og det at mestre sit liv mens man er i sorg over at miste. Der vil være mulighed for spørgsmål og debat midtvejs.

Det vil være muligt at købe bogen i pausen.

Arrangementet byder på fællessang og kaffe. Fri entré.

19
jun

Landemode i Roskilde Stift

21
jun

Årsmøde i Dansk Homiletisk Netværk

TRØST MIT FOLK, TRØST DET!

Homiletiske udfordringer i en voldsom verden

Oversvømmelser, tørke, klima, voksende ulighed, krig og katastrofer, kunstig intelligens, epidemier og uforudsigelige verdensledere. Der er meget at være bange for og den generelle opfattelse er, at vi lever med flere blinkende røde lamper end nogensinde før. Uanset det er rigtigt eller ej, så er det den stemning, kirken skal forkynde tro og håb ind i.

Den teologiske udfordring er både at tale indefra og udefra. Tale vedkommende om den verden, vi lever i og samtidig lade evigheden svinge med. Hvordan finde balancen mellem politisk indignation og sjælesørgerisk ansvarlighed? Mellem tugt og trøst. Hvad skal vi gøre og giver det mening? Hvem har ansvaret, Gud eller mennesker?

Årsmødet i Dansk homiletisk Netværk sætter fokus på prædikenens rolle i et samfund tynget af frygt og rådvildhed. Er der noget at hente i tidligere tiders forkyndelse, og giver tekstrækken os en hjælpende hånd? Hvordan ser det det ud i vores nabolande? Og kan vi nøjes med at finde fred med Gud, eller må vi også komme med nogle bud på, hvordan der bliver fred i verden?

Læs mere her.

28
aug

Inspirationsdag i Gerontologi: Den sidste tid - Hvor går vi hen når livet gør ondt?

Inspirationsdag i Gerontologi i Ældre og Kirkeudvalget.

Den sidste tid – hvor går vi hen når livet gør ondt?

Christian Juul Busch har været hospitalspræst i knapt 30 år og medforfatter til mange bøger som både favner det teologiske og sjælesørgeriske i vores arbejde som præst og sammen med psykologer, læger, sygeplejersker.

Hvordan bliver vi ved med at holde til at være sjælesørgere og hvordan kan vi gribe den svære samtale an, det sidste tid – når livet gør ondt. Det vil han komme ind på i den første del af inspirationsdagen og pege hen på det der rør sig sjælesørgerisk i samtalerne den sidste tid.

Mikkel Wold, der er sognepræst i Marmorkirken og har undervist i Sjælesorg på FUV fortsætter inspirationsdagen. Vi kommer til i stigende grad at sidde med sjælesorgssamtaler med ældre syge og pårørende til demensramte der sidder med svære beslutninger den sidste tid. Som medlem af etisk råd og teolog vil han sætte ord på de overvejelser han har haft i forbindelse med debatten om aktiv dødshjælp. Hvad siger teologien og hvordan forholder vi os som sjælesørgere når et menneske føler at de er til besvær eller ikke ønsker at leve længere?

Tilmelding til:

Gerontopædagogisk konsulent Lillian Jordan Nielsen, LSAA@km.dk

Tilmeldingsfrit: 21. august 2024

Deltagere: Præster i Roskilde Stift, primært.

Kurset er gratis og med en sandwich til frokost.

Dato: 28. august 2024 kl. 10.15-13.15

Sted: Konventhuset i Roskilde, Domkirkestræde 10, 4000 Roskilde

29
aug

Provstemøde

04
sep

Stiftsrådsmøde

06
sep

Masterclass "Se mennesket" - en temadag om Diakoni

Se vedhæftet program.

07
sep

Reception i anledning af Diakonforbundet Filadelfias 100-års jubilæum

Se vedhæftet program for dagen.

12
sep

Stiftskonference 2024: Et hav af himmeltoner - Musikalitet i teologi, liturgi og kunst

Torsdag d. 12. september – fredag d. 13. september 2024 på Det Teologiske Fakultet, Københavns universitet.

Vær med, når årets stiftskonference undersøger musikalitet i teologi, liturgi og kunst. Der vil bl.a. være oplæg ved Svend Rune Havsteen (om musik i teologien), Julie Damlund (om musik som forkyndelse), Auður Ava Ólafsdóttir (om sproglig musikalitet), Lea Wierød Borcak (om hvorfor fællessang er så rædselsfuldt) og Martin Erik Andersen (om ånd og musikalitet i billedkunsten)

Hertil en talk mellem Jens Chr. Grøndahl, Christiane Gammeltoft-Hansen og Mikkel Gabriel Christoffersen (om liturgisk umusikalitet), samt oplæg og koncert v. Henrik Goldschmidt (om hvorvidt musik kan redde verden).

Program og tilmelding

18
sep

Gerontopædagogisk netværk - kursusdag.

FUV. Workshop og oplæg: Sognepræst Lene Kjær Andersen

Organist og kirkesanger Birgitte Grinderslev Christensen, Ringe sogn:
MUSIK OG NÆRVÆR - skønhed i mødet med mennesker med demens. Lidt om hvad der sker i samarbejdet mellem præst og organist, når organisten går ud på gulvet.

Professor Dorthe Jørgensen, filosof, idéhistoriker, litteraturhistoriker og teolog, dr.phil. & dr.theol, Aarhus Universitet:
Den Skønne Tænkning - tænkt ind i relation til gudstjenester og samvær med mennesker med demens og deres pårørende.

Tilmelding via FUV

Kurset afholdes i Vor Frue Kirkes Sognegård, ti minutters gang fra Odense Banegård, Parkering foran sognegården

Vis flere