Mød 13 frivillige
fællesskabskabere
OBS! For at kunne se videoerne, skal du give tilladelse til alle cookies - det gøres ved at trykke på ikonet nederst til venstre. Alternativt kan du finde videoerne på Youtube.
Hver dag er der tusindvis af frivillige i den danske folkekirke, der bruger deres tid og energi på at skabe rum og mulighed for, at mennesker kan samles, bygge venskaber, dyrke interesser eller bare være sammen om troen.
De er limen i folkekirken, og du kan her møde 13 frivillige fra Roskilde Stift, der fortæller om, hvorfor de bidrager til det kirkelige fællesskab.
I den første film kan du møde Birte Ravn, der er medlem af menighedsrådet i Stege Sogn. Da Stege Kirke stod over for en større renovering for at udbedre problemer med fugt, valgte menighedsrådet også at lave ændringer i kirkerummet, så der blev bedre plads til fællesskabet.
Du kan også møde Estrid Maria Eriksen, der er næstformand i "Kunst og Kirker", der hvert år, i den første weekend i november, lader professionelle kunstnere udstille deres værker i 15 kirker i Slagelse Provsti. Det er blevet en stor succes, hvor der sidste år var ca. 5500 besøgende.
Anne E. Jensen er medlem af menighedsrådet i Vor Frue Sogn i Kalundborg og formand for Danske Sømands- og Udlandskirker. De lever af velgørenhed og derfor er det et stort arbejde at finde midler, så præster kan rejse ud og understøtte de danske menigheder over hele verden.
Til sidst kan du møde Peter Ålbæk, der støtter fællesskabet i folkekirken ved i samarbejde med Køge Provsti at stable et stort arrangement på benene, der sætter fokus på fælleskab, tro og det kommende menighedsrådsvalg til efteråret 2024.
I film nummer to, kan du møde Diana og Jonas der er ledere i FDF, Nykøbing Sjælland. Her får børn og unge lov til at nørde med at lave bål eller snitte, og de møder et kristent livs- og menneskesyn, der sætter fællesskabet i højsædet.
Du kan også møde Kjeld, der har været frivillig ved Bråby Kirke i en menneskealder. Blandt andet med børneklub i 39 år. Nu er han frivillig i Café Paraplyen i Haslev, der er et socialt fællesskab for alle, ikke mindst udsatte borgere.
Martin er medlem af menighedsrådet i Karlslunde Strandkirke og har ansvaret for streaming af søndagsgudstjenesterne. Efter Corona oplevede de en fortsat efterspørgsel af at kunne være med til gudstjenester hjemmefra.
Til sidst kan du møde Stine, der er medlem af Rorup Sogns menighedsråd og medarrangør af alle mulige arrangementer i kirken. Det giver hende en stor glæde at kunne bruge kirken som naturligt samlingssted for landsbyens fællesskab.
I den sidste film kan du møde Thomas, der er medlem af Roskilde Domsogns menighedsråd. Han er med til at etablere et nyt formidlingscenter for Roskilde Domkirke, der er optaget på UNESCO´s verdensarvsliste.
Finn er medlem af Karrebæk Sogns menighedsråd, og holder meget af at skabe arrangementer, der kan samle byen og de omkringliggende områder. Blandt andet har deres tirsdagstræf, hvor kendte og lokale holder foredrag, stor opbakning og kan sommetider samle op til 150 deltagere.
I Klostermarkskirken i Ringsted er Ulla tovholder for Strikkecaféen, hvor en gruppe på 10-15 kvinder, strikker dåbsklude til sognets dåbsbørn, men som også sælger strømper, tæpper og andet til fordel for udsatte familier i byen.
Til sidst kan du møde Dorte, der er formand for menighedsrådet i Hagested. I landsbyen er skolen og købmanden lukket, men kirken er der. Og i menighedsrådet sørger de for, at kirken ikke begrænser sig til kirkerummet, men at den inkluderer forsamlingshuset og f.eks. er med til at arrangere Naturens Dag i landsbyen.