Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder fra Stiftet 2023
Nyheder

Få din kirkes sorggruppe på folkekirkens landsdækkende sorggruppeoversigt

Ny og bedre oversigt over folkekirkens sorggrupper på vej. Opdatér oplysninger om din lokale sorggruppe inden 1. februar 2023.

 

Den 1. februar 2023 blev det nuværende 'sorggruppekort' på folkekirken.dk erstattet af en ny, landsækkende oversigt over folkekirkens sorggrupper.

Den nye sorggruppeoversigt er udviklet, fordi tusindvis af mennesker hvert år søger efter oplysninger om folkekirkens sorggrupper. En del har på det eksisterende sorggruppekort desværre fået forældede informationer, og det er selvfølgelig ikke optimalt. Folkekirkens sorggrupper skal være lette at finde for mennesker i hele landet.

Til dig, der skal oprette en sorggruppe

Målet med den nye sorggruppeoversigt er netop at lette adgangen til folkekirkens sorggrupper til glæde og gavn for mennesker i sorg. Rigtig mange fortæller om den uvurderlige støtte, de har fundet i en sorggruppe i folkekirken. Og du kan være med til at sikre, at endnu flere finder vej til folkekirkens sorggrupper.

Den nye løsning bliver ikke bare nemmere og mere overskuelig for de, der søger en sorggruppe. Den bliver også lettere at ajourføre for de sorggruppeledere, menighedsråd og ansatte, der skal opdatere oplysninger om kirkens sorggrupper.

Som noget nyt, er det nu muligt på sogn.dk selv at indtaste og redigere oplysninger om kirkens sorggruppe. 

Løsningen indeholder også nye funktioner. For eksempel er det nu muligt at sætte en 'udløbsdato' på sorggruppen. Oplysningerne bliver gemt og kan med et klik hurtigt bliver reaktiveret og opdateret, hvis man på ny åbner sorggruppen.

Se i faktaboksen nedenfor, hvordan du får din kirkes sorggrupper med på oversigten.

'Sammen om sorgen'

Den nye sorggruppeoversigt vil være tilgængelig på folkekirken.dk og på Det Nationale Sorgcenters Sorgvejviser. 

Til marts sætter kampagnen 'Sammen om sorgen' blandt andet fokus på folkekirkens sorggrupper og den vigtige opgave, folkekirkens mange sorggruppeledere er med til at løfte. Kampagnen vil forventeligt sende mange ind og søge i den nye sorggruppeoversigt. Det er derfor vigtigt, at sogne har indtastet korrekte oplysninger om kirkens sorggrupper inden marts 2023.

Der vil ved kampagnens start også implementeres et nyt layout for den landsdækkende sorggruppeoversigt.

Opret kirkens sorggruppe på sorggruppeoversigten

Sådan gør du

 

 • Hvis du har oprettet din sorggruppe i den nuværende løsning efter 1. januar 2022: Du skal ikke foretage dig noget, da du har oprettet din sorggruppe i den nuværende løsning inden for det seneste år, og informationerne bliver derfor automatisk overført til den nye oversigt. Men hvis du i fremtiden skal opdatere dem, sker det i den enkle formular på sogn.dk.
  For at komme til formularen, skal du logge ind i sogn.dk/adm. Se hvordan her
   
 • Hvis du har oprettet din sorggruppe i den nuværende løsning inden 1. januar 2022: Log ind på sogn.dk og opret din kirkes sorggruppe ved at udfylde formularen.
  For at komme til formularen, skal du logge ind i sogn.dk/adm. Se hvordan her
   
 • Hvis du endnu ikke har oprettet sorggruppen, men vil have den med på oversigten: Log ind på sogn.dk og opret din kirkes sorggruppe ved at udfylde formularen.
  For at komme til formularen, skal du logge ind i sogn.dk/adm. Se hvordan her
   

Husk at opdatere oplysninger inden marts 2023.