Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder fra Stiftet 2023
Nyheder

Velkommen til en dag med fokus på klima, natur, samtale og håb for fremtiden 

I en tid med klima- og naturkrise inviterer Roskilde Stift søndag den 24. september børn, unge og voksne til en dag med fokus på at skabe håb. Vi skal opleve, hvor vidunderlig naturen er, og vi skal starte en samtale om eksistens og håb midt i klimakrisen.

Den 24. september indbyder Roskilde Stift for 10. gang til en fejring af skabelsestiden. Men med tanke på den accelererende natur- og klimakrise, ser programmet i år lidt anderledes ud. 

I år ledsages den traditionsrige klimagudstjeneste i Roskilde Domkirke, hvor biskoppen Ulla Thorbjørn Hansen prædiker, af flere arrangementer, der både skal bringe deltagere tættere på naturens skønhed og inspirere til samtaler om, hvordan vi forholder os til de eskalerende klima- og naturkriser og samtidig bevarer håbet.

Kom og deltag i en samtale om klimahåb med Rasmus Willig, medlem af Det Etiske Råd og kendt debattør samt Martin Ishøy, sognepræst og økoteolog. Hvordan undgår vi angst og frygt for fremtiden, når den kan se så alvorlig og skræmmende ud? Hvordan finder vi håb?

I biskoppens have kan alle være med til at presse æblemost af frugt fra præstehaver i hele Roskilde Stift, og der er mulighed for at komme på en pilgrimsvandring på Skjoldungestien gennem Boserup Skov til Roskilde Domkirke.

Dagen ender med klimagudstjeneste i Domkirken, hvor biskop Ulla Thorbjørn Hansen prædiker, og hvor der vil være indslag fra Hagested Ensemblet og Rasmus Willig.

Så kom til Roskilde og være med til en dag med fokus på klima, natur, samtale og håb for fremtiden.

Få mere information og planlæg din dag på www.roskildestift.dk/klimahaab