Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder fra Stiftet 2023
Nyheder

Biskopper til kirkeministeren: Alvor og forundring

PRESSEMEDDELELSE

Biskop Ulla Thorbjørn Hansen

Biskop Ulla Thorbjørn Hansen

I forlængelse af, at kirkeminister Louise Schack Elholm i flere medier er citeret for, at hun vil fjerne Store Bededag ved kongelig resolution, samledes landets biskopper til mødemandag aften: 

”Det ser vi på med stor alvor og forundring, ikke mindst hvis det sker uden inddragelse af folkekirkens parter,” skriver de i en udtalelse til ministeren tirsdag, der fortsætter:

”Det vil være et markant brud på vores folkekirkeordning, som den nu har eksisteret i 174 år. Desuden vil konsekvenserne række ud over det folkekirkelige område,” skriver biskopperne i udtalelsen. Med dette nybrud vil regeringen forskyde grænsen mellem folkekirke og statskirke:

”Det vil sætte forholdet mellem stat og kirke under pres, og vanskeliggøre det fremtidige samarbejde mellem Folketinget/Regeringen og folkekirken.”

Biskopperne undrer sig desuden over ministerens udtalelse om, at hun har forsøgt at tage kontakt, men at biskopperne kun ønsker at kommunikere på skrift. Biskopperne mødtes med ministeren ved den traditionelle ministermiddag under bispemødet, hvor emnet blev vendt. Dagen efter modtog ministeren biskoppernes brev, og biskopperne var de følgende dage alle samlet i København, hvor de nemt kunne have mødtes med ministeren.

Kontakt: 
Søren Lagoni
Kommunikationsansvarlig, Roskilde Stift
Tlf. +45 3033 9941
Email: soml@km.dk