Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2022
Nyheder

Teologiske konsulent bliver præst - men fortsætter som uddannelseskonsulent

Anita Hansen Engdahl stopper som teologisk konsulent i stiftet, men fortsætter som uddannelseskonsulent. I stedet har hun fået embede som sognepræst 


Af Sidsel Drengsgaard
Foto: Rune Hansen

Siden august 2018 har Anita Hansen Engdahl været ansat som teologisk- og uddannelseskonsulent i Roskilde Stift. 

Hun har nu besluttet at forlade den ene halvdel af stillingen - nemlig den som teologisk konsulent. 

Præstegeringen har trukket i hende, og hun har fået embede som sognepræst i Bjæverskov-Lidemark-Gørslev-Vollerslev Pastorat i Køge Provsti. Stillingen er en halvtidsstilling, hvilket betyder, at der er tid til at forsætte som uddannelseskonsulent i stiftet. Derfor vil hun fortsat varetage arbejdet med introduktionsordningen for nyuddannede præster, "Ny præst", i Roskilde Stift.  

Søndag den 2. januar blev hun indsat som sognepræst i Bjæverskov-Lidemark-Gørslev-Vollerslev Pastorat i Køge Provsti af provst Jens Elkjær Petersen.   

Anita Hansen Engdahl indsættes som sognepræst i Bjæverskov Kirke af provsten i Køge, Jens Elkjær Petersen. Foto: Bjæverskov Kirke    

Biskop Peter Fischer-Møller takker Anita Hansen Engdahl for hendes store indsats som teologisk konsulent og fremhæver hendes viden og erfaring som en berigelse for ham - og stiftet.  

"Hun kom med stor teologisk viden og erfaring som tidligere mangeårig præst i stiftet og lektor på FUV - Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter med særligt ansvar for den obligatoriske pastorale efteruddannelse," siger biskoppen.  

Han glæder sig over, at samarbejdet fortsætter, blot på lidt ændrede betingelser. 

"Det har været en fornøjelse og berigelse at arbejde sammen med Anita, og jeg glæder mig over, at samarbejdet fortsætter - og vil gerne sige Anita tak for en meget værdifuld indsats for de nye præster i stiftet og for teologisk sparring i forhold til mit virke som biskop," siger Peter Fischer-Møller.