Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2022
Nyheder

Deltager i jubilæumsfejring: "Vi er en del af en større sammenhæng"

En sognepræst og to menighedsrådsmedlemmer fortæller, hvorfor de deltager i fejringen af Roskilde Stifts 1000-års jubilæum


Tekst: Otto Lundgaard
Foto: Rune Hansen

 

Birgitte Hjorth Jensen

Menighedsrådsformand, Gørslev-Vollerslev Pastorat, Køge Provsti

Hvorfor deltager du i fejringen af Roskilde Stifts 1000-års jubilæum? 

Jeg er kommet, fordi jeg synes, det er et fantastisk jubilæum – altså: 1000 år, det er lang tid. 

Jeg har glædet mig til at se, hvad der er fundet frem af historier og små arrangementer og så videre gennem weekenden.  Jeg glæder mig også rigtig meget til at være med til gudstjenesterne om aftenerne og på søndag.

Jeg venter mig at få en fornemmelse af historien – nu har jeg læst bladet selvfølgelig og været nede at se Ely-dokumentet på Roskilde Museum.

Jeg synes, at vi skal støtte op om, hvad der foregår, og lige i dag kunne jeg godt have undt folk lidt bedre vejr. 

 

 

 

Anne Gro Hansen 

Menighedsrådsmedlem, Sankt Peders Sogn, Slagelse Provsti

Hvorfor deltager du i fejringen af Roskilde Stifts 1000-års jubilæum? 

Det enkle svar på dit spørgsmål er, at det kan man da næsten ikke lade være med. 

Det er så stor en begivenhed.  Jeg var også med på Himmelske Dage og på Roskilde Museum og se Ely-dokumentet – og det var en stor oplevelse.  Det er så stort at stå så tæt på og se det tusind år gamle dokument og forstå forbindelsen frem til i dag.

Bortset fra at det regner i dag, så er det jo festligt. Det er en festlig begivenhed, og det er et fint program, der fortsætter i morgen, hvor jeg har meldt mig til de historiske foredrag, der venter. For det er jo en enestående chance for at komme til at vide noget mere om stiftet. 

Jeg har været med i menighedsrådet siden 2012, og det er jo sådan en begivenhed som denne, der gør, at man opdager og oplever, at man er en del af en større sammenhæng.  

Det er en af de ting, der kan komme til at betyde noget for flere menighedsrådsmedlemmer: At det, vi går og laver til hverdag, er en del af en større sammenhæng – som ikke ligger langt væk fra os, men faktisk tæt på. Vi har alle muligheder for at blive klogere og blive inspireret.  Og dagen i dag er jo netop en inspirationsdag.

 

Elsebeth Garde Kjær
 

Sognepræst, Svogerslev Sogn, Roskilde Domprovsti

Hvorfor deltager du i fejringen af Roskilde Stifts 1000-års jubilæum? 

Jeg har boet nær denne fine gamle domkirke og virket her i stiftet i 25 år, så som præst i stiftet og provstiet følte jeg bare, at det var naturligt at komme hertil.

Jeg har siden januar vidst, at der skulle være dette festlige arrangement. Jeg har fulgt den PR, der har været, og set de fine jubilæumskort, der har ligget rundt om i sognegårdene, så jeg har været nysgerrig efter at høre, hvordan det startede rent historisk.

Jeg kommer til gudstjenesten på søndag og glæder mig meget. Det bliver stort, og det er flot koblet sammen med vores biskops afsked – og den skal vi også være med til at fejre.