Seneste nyt om Himmelske Dage
Nyheder

Tema for Himmelske Dage 2022: Grib fremtiden!

Når Himmelske Dage finder sted i Roskilde i 2022 er temaet "Grib fremtiden!". Her udfolder formand for lokalkomitéen, sognepræst Elsebeth Garde Kjær, temaet


Af Elsebeth Garde Kjær

Fremtiden – vi kan tænke på den med håb, frygt, optimisme eller uvished, men den vedrører os alle. Forhåbentlig.

Verden bliver stadig mindre, men også mindre sammenhængende i en ny verdensorden med global økonomi, global sundhed, men også med global ulighed, klimaforandringer og migration. Ingen forbliver uberørt. Der findes endda befolkninger, der har svært ved overhovedet at forestille sig en fremtid.

Vi står over for væsentlige fælles udfordringer. I det mere nære kan vi fantasere os til, hvordan synet på mennesket, på arbejde, på familie, på fællesskaber vil udvikle sig og forandre sig.

Og midt i alt det: Hvad med kristendommen? Hvilken rolle vil og skal den spille?

"Fremtiden – vi kan tænke på den med håb, frygt, optimisme eller uvished, men den vedrører os alle. Forhåbentlig," skriver formand for lokalkomitéen, sognepræst Elsebeth Garde Kjær, om temaet for Himmelske Dage 2022. 

Vi vil med temaet "Grib Fremtiden!" bringe det ind, at fremtiden mødes med håb og ikke som trussel. Vores kristne tro giver håb for fremtiden, hvis vi formår at gribe den og aktivt være med til at præge den. Det er ikke det samme som at halse efter tidsånden. Kirken kan i den grad være med til at vise, at vi kun kan have horisont og håb, hvis vi også har en kilde og tradition at øse af. 

Vi ser frem til en kirkefestival, hvor alt det bedste, vi har og drømmer om, kan komme i spil – når musikscenen indtages af et rockband; når troen diskuteres eller deles i gudstjenester eller på en pilgrimsvandring; når korsang, kunstnere eller et gadeteater præger byrummet.

 

Hvad er Himmelske Dage?

 

  • Himmelske Dage er Danmarks største kirkefestival, og finder sted hvert tredje år i Kristi himmelfartsferien. 

 

  • I 2022 rykker festivalen til Roskilde, hvor stiftet er vært for denne store, fælleskirkelige begivenhed.