Seneste nyt om Himmelske Dage
Nyheder

"På Himmelske Dage skal børn lege klimaudfordringen ind"

KFUM-spejderne er med til at bygge Himmelske Dage 2022. Hovedbestyrelsesmedlem Dorthe Mølvig fortæller her om sit engagement i naturudvalget og børneudvalget

Billede af KFUM-spejder Dorthe Mølvig i uniform på en lejr

Dorthe Mølvig er medlem af KFUM-spejdernes hovedbestyrelse og engageret i arbejdet med Himmelske Dage 2022. Hun vil gerne have udviklet et Himmelske Dage-mærke, som spejderne kan bære på deres uniformer. Foto: Jens Wollesen


Af Miriam Munksgaard, projektleder for Himmelske Dage i Roskilde

I ly af corona og kuldegrader slider en del udvalg med at udvikle og koordinere arrangementer, så Himmelske Dage i Kristi himmelfartsferien 2022 bliver en levende kirkefestival.

For godt to år siden inviterede Lokalkomiteen for Himmelske Dage 2022 til et stormøde, hvor alle, som havde interesse, kunne deltage. 

Her sendte KFUM-spejderne en repræsentant, hovedbestyrelsesmedlem Dorthe Mølvig. Det gjorde de, fordi Himmelske Dage er en vigtig begivenhed for spejderne at bære med på. 
 

Et strategisk engagement

Det er et strategisk engagement, da KFUM-spejdernes vision er at give børn og unge mod til sammen at tage ansvar for en bedre verden. En af de måder hvorpå KFUM-spejderne udlever den vision, er ved at række ud over sig selv og arbejde på tværs af spejdere og ikke-spejdere, kulturer og landegrænser. 

Som projektleder oplever jeg, at det er et privilegium, at KFUM-spejderne og andre korps er en del af Himmelske Dage.
 

Klimaudfordringen er vigtig for KFUM-spejderne 

Efter stormødet blev Dorthe Mølvig, der bor i nærheden af Roskilde, spurgt om hun ville gå med i forberedelserne. 

Det blev et ja, og hun trådte ind i naturudvalget og børneudvalget. Ikke for at negligere indsatsen over for de unge på Himmelske Dage; for Dorthe Mølvig har også tanker om de unges deltagelse og understreger, at hvis unge skal føle sig hjemme på Himmelske Dage, skal de have et tilhørssted. Et spot, hvor de kan samles.

Dorthe Mølvigs mål er nu – gennem børne- og naturudvalget – at være med til skabe aktiviteter, som publikum kan mærke. Særligt har FN’s verdensmål fokus på klimaudfordringen, og det er vigtigt for KFUM- spejderne, fortæller hun.

"Publikum skal ikke bare opleve Himmelske Dage. Børn på Himmelske Dage skal lege klimaudfordringen ind. De skal mærke udfordringen, for så reagerer de også på den," siger Dorthe Mølvig. 
 

Synergi mellem Spejdernes Lejr og Himmelske Dage

I løbet af sommeren 2022 afholdes Spejdernes Lejr,  som er Nordens største spejderlejr. Temaet for lejren er ”Fælles Om Fremtiden”. Lejren afholdes i Hedeland, som er et naturområde i udkanten af Roskilde. Himmelske Dage og Spejdernes Lejr har altså fælles tema. Begge events sigter mod at berede os til en fælles fremtid. Lokalkomiteen håber at skabe synergi mellem Spejdernes Lejr og Himmelske Dage.

 

Kontakt 

Miriam Munksgaard, projektleder for Himmelske Dage, kan kontaktes på: Mail: roskilde@himmelskedage.dk 
Mobil: 2163 1210