Seneste nyt om Himmelske Dage
Nyheder

"Jeg tror, det bliver en stor oplevelse at være frivillig"

Kirsten Vej Petersen har meldt sig som frivillig under Himmelske Dage 2022 i Roskilde. Læs her hvorfor og hvordan du selv kan være med 

Giv en hånd med! Himmelske Dage udvikles og afholdes af frivillige, så der er brug for mange hænder, når festivalen afvikles i Roskilde i Kristi Himmelfartsdagene 2022. 

Tekst: Sidsel Drengsgaard
Foto: Sille Arendt

”Det passer mig godt at hjælpe med praktiske opgaver, og jeg vil gerne være med til at byde publikum velkommen til vores stift. Jeg tænker, at jeg som hjælper får nye kontakter, som jeg kan arbejde videre på, og det er ret givtigt,” siger Kirsten Vej Petersen.

Hun sidder i menighedsrådet i Sædder Kirke i Køge Provsti, i provstiudvalget og i Roskilde Stiftsråd.

”Jeg vil gerne opfordre menighedsråd og andre grupper til at melde sig som hjælpere til Himmelske Dage. Det kan give fælles oplevelser, som man kan bygge videre på, når man kommer hjem. Jeg tror, det bliver en stor oplevelse,” siger hun. 


Velkomstværter binder festivalen sammen 

Kirsten Vej Petersen skal hjælpe til, når Himmelske Dage indbyder alle til udendørs kirkekaffe efter åbningsgudstjenesten Kristi Himmelfartsdag. Hun har også meldt sig som velkomstvært i løbet af dagene. 

Projektleder for Himmelske Dage 2022, Miriam Munksgaard, fortæller, at velkomstværternes fornemmeste opgave er at tage godt i mod alle deltagere og sørge for, at de har det rart. 

”Det er velkomstværter, der udlevere armbånd i informationsskranken, og det er også velkomstværter, der svarer på praktiske spørgsmål, viser vej, hjælper med parkering og serverer kaffe i presserummet og mange andre ting,” forklarer hun.

Sådan bliver du frivillig 
Himmelske Dage udvikles og afholdes af frivillige, så der er brug for mange hænder, når festivalen afvikles i Kristi Himmelfartsdagene 2022.

Alle kan melde sig som frivillige – også folk fra andre dele af landet. Læs herunder om dine muligheder for at være frivillig.
 

Frivillig på Himmelske dage

Bag kage, bryg kaffe eller vær koordinator for Danmarks største kirkekaffe

Du kan alene eller sammen med dit menighedsråd eller en anden gruppe bage kage eller brygge kaffe til den store kirkekaffe-event, der afvikles efter åbningsgudstjenesten.

Du kan også melde dig til at koordinere det store event, hvis du er bedre til at organisere end at bage kage. Det er selvfølgelig også muligt at gøre begge dele. 

 

Kontakt projektleder Miriam Munksgaard

Frivillig på Himmelske dage

Bliv velkomstvært

Du kan alene eller sammen med dit menighedsråd eller en anden gruppe melde dig som velkomstvært til en eller flere vagter af fire og en halv times varighed. Enten fra klokken 10.00 til klokken 14.30 eller fra klokken 14.30 til 19.00.

 

Nogle velkomstværter skal tage imod og dele armbånd ud i informationsskranken, andre placeres strategiske steder i byen, hvor de står til rådighed for praktiske spørgsmål om lokaliteter, parkeringsmuligheder, programpunkter, og hvor man kan finde et offentligt toilet. Andre tjekker armbånd til arrangementer, hvor det er påkrævet, og andre igen hjælper til i presserummet med praktiske ting som at brygge kaffe og hjælpe journalister på plads.

 

Alle velkomstværter kan tage et hvil eller opbevare deres ting i et opholdsrum i Byens Hus. 

 

Kontakt projektleder Miriam Munksgaard

Frivillig på Himmelske dage

Bliv scenevært

Har du flair for teknik og AV udstyr, kan du melde dig som scenevært. Ring eller skriv til projektleder Miriam Munksgaard og hør mere om de specifikke opgaver, så I sammen kan finde ud af, hvilke opgaver, du kan hjælpe med til at løse.

 

Kontakt projektleder Miriam Munksgaard

Frivillig på Himmelske dage

Arranger en tur for din kirke/organisation til Himmelske Dage

Arranger en fælles tur til Himmelske Dage for din kirke eller organisation. I kan deltage én eller flere dage og følges ad. Man kan arrangere fælles transport, og eventuelt omlægge gudstjenesterne torsdag og søndag til hhv. åbnings- og afslutningsgudstjenesten på Himmelske Dage. 

 

Hvis man deltager sammen som menighedsråd vil det være oplagt at deltage om fredagen, hvor Landsforeningen af Menighedsråd afvikler folkekirkemødet. For børne- og ungdomsorganisationer – og børnefamilier – er det oplagt at deltage i den fælles familiecamping på Lindenborg Efterskole. 

 

Kontakt projektleder Miriam Munksgaard

Bring denne artikel på din platform

Hjælp med at sprede budskabet om muligheden for at blive frivillig på Himmelske Dage 2022 i Roskilde. 

 

I vores mediearkiv kan du finde denne artikel samt billeder til fri download. Brug den på jeres hjemmeside, i jeres kirke- eller medlemsblad eller på andre relevante platforme. I skal blot huske at kreditere skribent og fotograf - og fotos må kun anvendes i forbindelse med omtale af Himmelske Dage.