Seneste nyt om Himmelske Dage
Nyheder

Himmelske Dage er ved at vokse frem

Udvalgsarbejdet er godt i gang, og der er etableret en kommandocentral i Gråbrødre kapel i Roskilde

Sarah Krøger Ziethen, som er formand for ungeudvalget, viser på billedet en af de lokationer som skal være trækplaster for unge

Sarah Krøger Ziethen, som er formand for ungeudvalget, viser på billedet en af de lokationer som skal være trækplaster for unge. Foto: Miriam Munksgaard


Af Miriam Munksgaard, projektleder for Himmelske Dage i Roskilde


10 udvalg og indtil videre over 70 frivillige samarbejder med Lokalkomitéen om at skabe Himmelske Dage 2022, som afholdes i Roskilde i Kristi himmelfartsdagene den 26.-29. maj 2022. 

Navne på oplægsholdere prioriteres. Artister til koncerter er ved at blive kontaktet. Middage på tværs af tro udvikles. Oplevelser for sjæl og ånd udformes, og mange andre tiltag er ved at vokse op af tegnebrættet.

Området omkring Roskilde Domkirke bliver omdannet til Mulighedernes Marked, hvor man kan besøge og opleve, hvordan virksomheder og organisationer, blandt andet sætter bæredygtighed på dagsordenen. Man kan få inspiration med hjem, eller nye samarbejder kan opstå.
 

Fokus på børn og unge

Børne- og ungeudvalget har inviteret alle børne- ungdomsorganisationer med til at udtænke ideer. Målet er at skabe en festival, hvor unge får mulighed for både at skate, være debattør, opleve andagtsstunder og hænge ud med nuværende eller nye venner. Børn, og emner som interesserer børnefamilier, skal kunne drøftes i grupper i oaser, hvor børn oplever kristendommen og hygger sig med jævnaldrende.

Som deltager på Himmelske Dage kan man starte eller slutte dagen ved en af de mange andagter, som er ved at finde sin form. Intentionen er, at andagterne repræsenterer en bred vifte af kirkekulturer og favner det økumeniske landskab, så deltagerne har mulighed for at opleve forskellige traditioner.

For at gribe fremtiden bliver festivalen ikke blot levende i Roskilde, men også på diverse sociale medier og streamings-kanaler. Lokalkomiteen vil gerne gøre Himmelske Dage tilgængelig for dem, som ikke har mulighed for at komme til Roskilde.
 

Kommandocentral i Gråbrødre kapel

Himmelske Dage i Roskilde har fået en ”kommandocentral”. Gråbrødre kapel, med adresse på Store Gråbrødrestræde 12, er omdannet til arbejds- og mødested for Himmelske Dage.  Hverdage på tirsdag til torsdag vil man typisk kunne møde Miriam, som er projektleder, i kapellet. Eftermiddage og aftener håber Lokalkomitéen, at udvalg og andre, som har brug for et mødested i forbindelse med forberedelse af Himmelske Dage, vil gøre brug af det smukke kapel.
 

Gråbrødre kapel, med adresse på Store Gråbrødrestræde 12, er omdannet til arbejds- og mødested for Himmelske Dage 2022.

Gråbrødre kapel, med adresse på Store Gråbrødrestræde 12, er omdannet til arbejds- og mødested for Himmelske Dage 2022. Foto: Miriam Munksgaard

Set fra min stol som projektleder må jeg beundre den rigdom af kompetencer som frivillige, i alle udvalg, byder ind med. Himmelske Dage bliver en fantastisk festival, fordi frivillige kræfter sætter viden og hjertesag i spil. -

Og der er brug for flere frivillige, som vil være med til at skabe Himmelske Dage – vil du og din sognekirke, dit provsti eller din forening engagere jer i arbejdet med Himmelske Dage 2022 er i velkomne til at kontakte projektleder Miriam Munksgaard. 
 

Kontakt 

Miriam Munksgaard, projektleder for Himmelske Dage, kan kontaktes på: Mail: roskilde@himmelskedage.dk 
Mobil: 2163 1210