Fortsæt til hovedindholdet
Stiftsrådet
Palladiuspris

Palladiusprisen
 

Når Palladiusprisen uddeles modtager vinderne en statuette lavet af keramikeren Bent Schmidt fra Haslev. 


​Palladiusprisen - en stor og en lille - overrækkes hvert år på Stiftsdagen til en person eller et projekt fra Roskilde Stift, som i kirkelig sammenhæng har været til gavn for mennesker lokalt, i provstiet eller i hele stiftet. 

Vinderne, som er indstillet på opfordring, modtager en Palladius-statuette, en sum på henholdsvis 10.000 og 5.000 kroner samt naturligvis æren.

Alle, som er interesseret i kirkens arbejde, opfordres til at sende begrundede forslag til stiftets Palladiuskomité senest den 16. august 2021 til KMROS@km.dk, mærket "Palladius".

 

Palladiusprisen

I 2002 indstiftede den daværende Roskilde Stiftsfond på foranledning af biskop Jan Lindhardt en ny initiativpris, opkaldt efter Peder Palladius. 

 

Hermed ønskede man at sætte fokus på de mange initiativer og projekter, der er i gang rundt omkring i stiftet, iværksat af præster, enkeltpersoner eller en gruppe af mennesker. 

 

Vinderne kåres af stiftets Palladiuskomité, der består af formand for Stiftsrådet, Bodil Therkelsen, biskop Ulla Thorbjørn Hansen samt domprovst Anne-Sophie Olander Christiansen. 

 

I 2018 modtog organist og korleder Charlotte Dagnæs-Hansen, Præstø-Skibinge Pastorat, Palladiusprisen for sin ildhu i arbejdet med fire kor for voksne, børn og unge, samt for at være en af drivkræfterne i inspirationsdagene for organister og præster i Roskilde Stift. Her overrækker biskop Peter Fischer-Møller statuetten på årets stiftsdag. 

Peder Palladius

Peder Palladius var Sjællands første lutherske biskop. I sin visitatsbog beretter han om sine rejser rundt i de sjællandske sogne og fortæller i et jævnt og folkeligt sprog om den nye evangelisk-lutherske tro og om, hvordan den kom til udtryk.