Seneste nyheder
Nyheder
Billede af Grøn Kirkes logo

Webinar: Grøn omstilling i et teologisk perspektiv

Roskilde Stifts udvalg for Grøn Kirke og Grøn Kirke inviterer til webinar med teologisk fokus på de udfordringer, den grønne omstilling stiller kirken og os alle overfor

 

Hvordan ser den grønne omstilling ud, hvis man tager teologiske briller på?

Det kan du blive klogere på, når Grøn Kirke under Danske Kirkers Råd og Roskilde Stifts udvalg for Grøn Kirke indbyder til webinar torsdag den 25. marts klokken 16.00 til 17.30. 

Det er gratis at deltage, og eftermiddagen byder på to korte oplæg og mulighed for diskussion i mindre grupper. 

Tilmeld dig på Grøn Kirkes hjemmeside, hvor du også kan læse mere om webinaret.  

Læs mere om oplæggene på webinaret

 

 • Fornyelse af kirkens diakonale arbejde 
  v. Marcus Taulborg, stud.theol. og Rosanna Børsting, stud.polyt., aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse og medlem af Ungeklimarådet

  Vi står i en global klimakrise, som kræver en forandringsproces, hvis vi vil bevare vores jord, som vi kender den. I løbet af de sidste par år har vi set en voksende ungdomsbevægelse, der kalder på ansvarlighed og handling fra os alle. Gennem historien har kirken stået i spidsen for diakonalt arbejde – nutidens klimakrise kalder på samme hjælp. 
   
 • Forvalterskab og næstekærlighed 
  v. Sognepræst, Ph.d., Martin Ishøy

  Hvis kristentroen gør en forskel i vores liv, gør vi en forskel i verden. Eller vi prøver på det. En af de forskelle er at bidrage til den grønne omstilling. Mit oplæg tager fat i nogle af de mest velkendte motiver bag Grøn Kirke: forvalterskabsmotivet og næstekærligheden. Jesus lærte os det indlysende. Problemet er, at vores livsform tit får os til at glemme det. Men når vi husker det, kan det ske, vi forandrer os.