Seneste nyheder
Nyheder

Konfirmandtræf: Video nu set over 150.000 gange

Videoen viser, at der er en klar bevidsthed hos folk om kirken og dens funktion, siger digital redaktør på TV ØST.

Den glade stemning i Roskilde Domkirke fra konfirmandtræffet 2019 er via de sociale medier nået et godt stykke ud på den anden side af kirkens mure. Her en uge efter er Roskilde Stifts video på to minutter blevet set 150.000 gange på stiftets og TVØSTs facebookside. 

- Det er en video, som er blevet usædvanlig populær. Vi kan se, at antallet af visninger ligger langt over det meste af det, vi laver, siger digital redaktør på TV ØST, Mathias Svane Kraft.

TV ØST bragte video i nyhedsudsendelsen onsdag aften. Fredag lagde mediehuset så videoen på TV ØSTs facebookside, hvor den indtil videre er blevet set 114.000 gange. Mathias Svane Kraft har med interesse fulgt videoens udvikling på de sociale medier de seneste dage, fordi stof om kirke og tro normalt ikke tiltrækker et publikum i den størrelse. 

- Vi kan se i kommentarfeltet, at der en klar bevidsthed hos folk om kirken og dens funktion. I dette tilfælde oplever folk måske kirken på en anden måde, end det de troede, at den var, siger han. 

For eksempel siger facebook-brugeren Tine Katrine Skau.

- Hvad er der ikke at kunne lide her? 700 konfirmander, der blev taget hånd om. Først med en bøn og så i et musiksprog, de kender. Der springer livsglæde ud af det videoklip. 

Mindre begejstret var Lars Elley:

- Ulækkert trick for at hjernevaske flere unge forvirrede mennesker. Føj, hvor jeg skammer mig over at det her land stadig holder på at kirker skal eksistere.

Til den kommentar svarede Anette Bælum:  

- Det var så fedt. Uanset om man tror på gud eller ej, så var det sjovt. Man bliver overhovedet ikke hjernevasket, men en sjovere måde at forkynde budskabet på, og som er på de unges niveau.

Jesper Strange var langt mere kortfattet. 

- Hæv bare kirkeskatten. Det er fedt, det der!

Konfirmandtræf blev udover TV ØST dækket af Roskilde Dagblad, Danmarks Radio, Roskilde Avis og Kirke.dk.  

Du kan se hele videoen på Roskilde Stifts facebookside.

 

FAKTA OM VIDEOEN (pr. 12. februar):

ANTAL VISNINGER: TV ØST 115.000, Roskilde Stift 35.000 = 150.000

ANTAL DELINGER: TV ØST 725, Roskilde Stift 326 = 1.051

ANTAL KOMMENTARER: TV ØST 654, Roskilde Stift 144 = 798

 

- rabi