Seneste nyheder
Nyheder

TRO – økologisk kirkefestival en succés - for sjette gang!

7 sogne fra Roskilde Stift og 3 sogne fra Helsingør Stift holdt i weekenden d 1.-3. september for sjette gang i fællesskab TRO – økologisk kirkefestival. En festival der sætter fokus på menneskenes ansvar for Guds skaberværk gennem gudstjenester, teater, musik, kunst, taler, pilgrimsvandring og hyggeligt samvær. Det hele orkestreret på en mark nord for den lille landsby Sæby på Hornsherred.

Festivalen er et resultatet af en række kirkelige ildsjæles samarbejde på tværs af sognegrænser og et samarbejde med et bredt felt af eksterne interessenter. I år havde festivalen således et samarbejde med bl.a. Lejre kommune, RUC, Plastic Change organisationen, Y´s Men, Bibelselskabet samt lokale bylaug og erhvervsdrivende. Og det hårde arbejde med hvert år at stable en 3-dages-festival på benene med et omfattende program og en festivalplads, der bliver bygget op fra bunden på en bar mark, bliver belønnet af publikum. Igen i år har der anslået nok været et par tusind mennesker igennem festivalpladsen i løbet af festivalens 3 dage. Alene festivalens pilgrimsvandring, der var arrangeret i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, trak i det gode vejr tæt på 100 mennesker.

Udover de kirkelige gudstjenester og andagter arrangeret af præster og personale fra de lokale kirker, så kunne man i år blandt andet møde Mathilde Falch, Jane & Shane, Simone, Olsens teater og kunstnerne Hanne G & Juan Hein. Nævnes bør også festivalens helt eget borgerkor, der hvert år samles til lejligheden og øver i måneden op til festivalen!

Se billedserie fra festivalen her på siden.

Besøg festivalens hjemmeside her: www.trofestival.dk

Læs Kristeligt Dagblads omtale af festivalen her:
 https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/praester-forvandler-kornmark-til-oekologisk-kirkefestival

Stemningsbillede

Stemningsbillede

StemningsbilledeStemningsbillede

Stemningsbillede

Stemningsbillede

Stemningsbillede

Stemningsbillede

Stemningsbillede

Stemningsbillede

Fotos af Jørgen Michael Rasmussen