Seneste nyheder
Nyheder

Tidligere stiftsamtmand Niels Bentsen er død

Biskop Peter Fischer-Møller skriver nekrolog.


Tekst Peter Fischer-Møller, biskop Foto folkekirken.dk

Tidligere stiftsamtmand I Rosilde Stift, Niels Bentsen, er afgået ved døden.

I næsten 46 år var han ansat I statens tjeneste, heraf de 16 år som stiftsamtmand (1989-2005).

Især ordentlighed i den økonomiske administration lå Niels Bentsen på sinde. Men stiftsadministrationen nød også på flere andre områder gavn af Niels Bentsens store faglige viden. I flere anspændte planlovssager var Niels Bentsens myndige fremtoning til stor nytte ved åstedsforretninger.

Niels Bentsen var også optaget af det kirkelige. I forbindelse med sin fratrædelse I 205 sagde han I et interview i Stiftsbladet, at han især var glad for at deltage i landemoderne og være tæt på provsterne.

Ved processionen forud for den årlige landemodegudstjeneste, hvor biskop og stiftsamtmand fører processionen an, var Niels Bentsen en statelig repræsentant for den statslige myndighed, en dreven mødeleder under landemodeforhandlingerne og en munter og beleven gæst ved middagen i bispegården med provsterne, der afslutter Landemodet.

Efter sin afsked fortsatte Niels Bentsen i en årrække som medlem af bestyrelsen for Sjællands KIrkemusikskole ligesom han i lokal foreningssammenhæng var aktiv lige til sin død. I stiftssammenhæng bibeholdt Niels Bentsen sin interesse for det kirkelige arbejde og var en fast gæst ved stiftets årlige landemode og ved andre store kirkelige begivenheder.

Æret være hans minde.