Seneste nyheder
Nyheder

Studiedag med Det Homiletiske Netværk i Roskilde Stift

Onsdag den 29. marts kl. 10.00-14.00 i Roskilde.


Tekst og foto Bo Nygaard Larsen

Hvad kan vi sige til hvem hvornår? Sådan lyder overskriften, når Det Homiletiske Netværk i Roskilde Stift onsdag den 29. marts kl. 10.00-14.00 indbyder til studiedag. Det sker i Konventhuset i Roskilde.

Dagen vil tage udgangspubkt i bogen I hvert fald. Anden tekstrække i vielses- og begravelsestaler. På dagen skal deltagerne finde de bibelske redningskranse til livshjælp i bogen

»Mange præster kender til, at man griber de gode kendte bibeltekster, man ved fungerer, når man skal skrive tale til de kirkelige handlinger. Men hvordan kan man udvide sit repertoire af tekster, som man anvender til talerne?« siger sognepræst Maria Harms, der står for Det Homiletiske Netværk.

Hun fortsætter:
»Her kommer den nye bog I hvert fald 1 og anviser en metode og mange ideer til vielses-og begravelsestaler ud fra søndagens tekst. Bogens grundide er, at man læser søndagens tekster for at undersøge, hvilke livstemaer de indeholder. Et livstema skal forstås som et kort tema fra søndagens tekst, som kan relatere til det levede liv, man kommer i kontakt med ved begravelsen eller vielsen. Bogen består af en gennemgang af hver eneste søndag i kirkeåret med mindst to livstemaer til henholdsvis vielse og begravelse. Teksterne er skrevet i et arbejdsfællesskab mellem en lang række præster.«


Program

Kl. 10.15 - 11.15   
Ulla Morre Bidstrup
: Liv og tekst i kasualtalerne.
De fleste præster tumler med det hele tiden: Hvordan får vi livserfaringer og bibeltekst til at mødes, så der kastes nyt lys over begge dele? Udfordringen er særlig påtrængende i arbejdet med kasualtalerne til bryllup og begravelse.
Oplægget holdes på baggrund af ph.d.-afhandlingen Fordi der skal prædikes på lørdag og bidragene til I hvert fald 1 og 2.
Ulla Morre Bidstrup er uddannelsesleder og afdelingsleder v. Folkekirkens Uddannelses og Videnscenter.


Kl. 11.15 - 12.00  
   
Spørgsmål/debat

Kl. 12.00 - 12.45     
Frokost

  

Kl. 12.45 - 13.15      
Oplæg ved Mette Kathrine Grosbøll, sognepræst ved Sions kirke, København, som har bidraget til bogen.  
Mette Kathrine Grosbøll vil fortælle, hvordan metode og ideer herfra har fungeret i praksis. 

Kl. 13.15 - 13.50  
Praktisk øvelse, hvor alle får mulighed for at prøve kræfter med metoden.


Tilmelding    
Deltagelse og frokost er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Tilmelding til Maria Harms mhar@km.dk, senest torsdag den 23. marts.