Seneste nyheder
Nyheder

Sjællands Kirkemusikskole inviterer til Åben Skole

Overvejer du at blive en af skolens nye studerende, så kom og vær med til undervisningen den 2. februar.

Sjællands Kirkemusikskole indbyder til ”Åben Skole” lørdag d. 2. februar 2019. Her kan interesserede opleve en ”arbejdende skole”, overvære undervisningen og få svar på spørgsmål om skolens uddannelser.   

Se programmet for dagen her.

Sjællands Kirkemusikskole har ansøgningsfrist for nye studerende 1. marts 2019. Skolen optager hvert år 50-70 nye studerende. De har ofte vidt forskellig baggrund.

- Til optagelsesprøverne møder vi unge, der kommer fra gymnasiet og vil være kirkemusikere, folkeskolelæreren med linjefag i musik, der nu vil skifte spor eller gå på deltid i skolen, og den uddannede pianist, der nu 20 år efter sin konservatorieuddannelse gerne vil udvide sit virkefelt til orglet, fortæller rektor Ole Brinth (billedet).

Skolens uddannelser omfatter følgende retninger:

  • Kirkemusiker med orgel og korledelse KM OK (Organist)
  • Kirkemusiker med sang (Kirkesanger)
  • Kirkemusiker med sang og korledelse (Kirkekorleder)
  • Efteruddannelse i orgel eller sang
  • Eksamensfri undervisning i orgel eller sang

Se hele invitationen her.

Sjællands Kirkemusikskole har ca. 150 studerende. Der undervises på hold og solo med 18 årlige lektioner i hvert fag. Den faste skemalagte undervisning forløber efter et to-ugers-skema. Ved skemalægningen kan der tages visse hensyn til de studerendes øvrige beskæftigelse. I en vis udstrækning kan der tilbydes øvemuligheder på skolen. Som studerende på en af landets kirkemusikskoler yder man en egenbetaling i form af et administrationsgebyr, der alt efter studieretning andrager mellem 3400 kr. og 4900 kr. årligt  Der er optagelsesprøve til basislinjer og eksamenslinjer. Der opkræves et optagelsesprøvegebyr på 500 kr. Heltidsstuderende kan søge Statens Uddannelsesstøtte (SU)