Seneste nyheder
Nyheder

Se ”Herrens Veje” i en rigtig præstegård

Hver søndag åbner sognepræst i Ågerup, Kirkerup og Hvedstrup sogne Kristian Gylling sit hjem op for, at man kan komme og se DRs store dramaserie ”Herrens Veje” i en rigtig præstegård.

”Alle er velkomne”, siger Kristian, ”indtil nu har vi kunnet finde plads til alle. Som regel er vi en 10 – 15 mennesker, der mødes. Jeg åbner døren til præstegården kl. 19.30 og kl. 22.00 siger vi godnat.”

”Jeg er altid interesseret i at lave forskellige tilbud både for de kirkevante og de ikke-kirkevante og DRs dramaserie er en god lejlighed til at mødes med andre mennesker og få en dialog om kirke og tro. Det foregår på den måde, at vi mødes i min præstegård. På forhånd har jeg skrevet et kort oplæg om dagens afsnit, som jeg poster via Facebook-siden Gabriels Kalender eller på appen af samme navn. Så ser vi det nye afsnit, og bagefter har vi så en hyggelig diskussion om handlingen og afsnittets temaer. Det er altid spændende at udveksle de tanker som dagens afsnit har sat i gang med hinanden. Det er berigende for os alle.”

Kristian Gylling er glad for at DR har turdet kaste sig ud i et projekt som ”Herrens Veje”, og han synes, at det er lykkedes Adam Price, at tegne et realistisk billede af kirkeverdenen.

”Der er selvfølgelig altid nogle ting, der bliver lidt karikerede, men overordnet så kan jeg både genkende mig selv, mine præstekolleger og kirkens medarbejdere i seriens fremstilling. Man kan mærke, at der er blevet lavet en stor research før produktionen, man har en god historie at fortælle, og jeg synes, at serien demonstrerer, at man har fingeren på pulsen i forhold til moderne troende mennesker.”

Adspurgt om serien styrker interessen for folkekirkens sag, eller om den bestyrker de negative fordomme om kirken, svarer Kristian Gylling, at den sådan set kan gøre begge dele.

”Jeg mener dog, at hvis vi i Folkekirken forstår at bruge den interesse for kirken, som serien vækker, positivt, så kan den have en rigtig positiv effekt for folkekirkens sag”, slutter han.

Man kan se de første afsnit af ”Herrens Veje” her: https://www.dr.dk/tv/se/herrens-veje/-/herrens-veje-6-10

Eller giv Kristian Gylling besked på telefon 2673 2300 om du kigger forbi Hvedstrupvej 48, Hvedstrup, 4000 Roskilde på næste søndag for at se næste afsnit af ”Herrens Veje” i en rigtig præstegård.

Foto: DRs pressearkiv / Tine Harden