Seneste nyheder
Nyheder

Resultat af valgforsamlinger er opgjort

Kirkeministeriet har netop offentliggjort resultatet af menighedsrådsvalget i september. I Roskilde stift er der kun 67 ubesatte pladser og der skal holdes afstemningsvalg i ét sogn


Af Sidsel Drengsgaard
Tegning: Kim Broström

Den nye valgform for valg til menighedsråd kom godt fra start, lyder det fra Kirkeministeriet, der netop har offentliggjort det landsdækkende resultat af valgforsamlingerne, der blev holdt i kirker landet over den 15. september 2020.

I Roskilde Stift skulle der besættes 1725 pladser i 232 menighedsråd. Der blev ved valget besat 1658 af disse pladser, således at kun 67 pladser mangler at blive besat.

Biskoppen er i dialog med de menighedsråd, der har ubesatte pladser og her skal det afgøres, om der skal afholdes udfyldningsvalg, eller om menighedsrådet skal dannes af de valgte medlemmer og præsterne.

Kun afstemningsvalg i et sogn i Roskilde Stift
På landsplan skulle der besættes 12.459 pladser, hvoraf 12.113 er blevet besat. Der mangler således at blive besat 346 pladser.

Om det landsdækkende resultat oplyser Kirkeministeriet, at fire ud af ti valgte til menighedsrådene er nyvalgte, gennemsnitsalderen er 61 år og 55 procent af de valgte er kvinder.

I hele landet er der 21 menighedsråd, heraf et enkelt i Roskilde Stift, der skal holde afstemningsvalg. På landsplan svarer det til, at der skal holdes afstemningsvalg i 1 procent af alle sogne i Danmark.

Kirkeminister Joy Mogensen glæder sig over, at valgforsamlingerne er forløbet godt, og langt de fleste menighedsråd allerede nu er fuldtallige. 

”Lanceringen af en helt ny valgform midt i en corona-tid er ikke nogen lille opgave, og folkekirkens mange frivillige kræfter har både skullet forebygge corona-smitte og håndtere et helt nyt valgsystem. Jeg glæder mig over, at valget selv under de helt usædvanlige omstændigheder er gået rigtig fint,” siger Joy Mogensen.

Læs pressemeddelelsen fra Kirkeministeriet