Seneste nyheder
Nyheder

Provsti får nyt navn

Stiftets nordligste provsti hedder nu Odsherred Provsti og er flyttet til samme adresse som Visit Odsherred og Geoparken.  

Slut med navnet Ods og Skippinge Provsti. Nu hedder stiftets nordlige provsti per 1. september det mere mundrette Odsherred Provsti. Samtidig ændrer provstikontoret også sin fysiske adresse.

- Det var mit ønske, at provstiadministrationen måtte blive en naturlig del af et kontorfællesskab med øvrige kulturbærende institutioner i Odsherred, siger provst Karin Bundgaard Nielsen.

Provstikontoret flytter nu ind i den smukke og fredede bygning, Tinghuset, midt på kirkepladsen i Nykøbing Sjælland.  

- Kommunen ejer bygningen og vi lejer os ind og sidder nu i kontorfællesskab med turistchefen, VisitOdsherred og Geoparken. I Danmarks største sommerhusområde kunne det ikke blive et bedre fællesskab at blive en del af som kirke. Vi samles naturligt i huset hver morgen klokken 9 til en kop kaffe, og det har allerede nu vist, hvor meget vi kan samvirke og gensidig inspirere, siger Karin Bundgaard Nielsen.

For eksempel har Geoparkens grafiker udarbejdet provstiets nye logo (billedet). Det bærer de tre høje i sig i lighed med Geoparkens eget logo. 

- Det er blevet et meget smukt logo med en flot og tydelig symbolik, som i sit udtryk forener den universelle kristendom og Odsherreds landskab, siger Karin Bundgaard Nielsen.

- rabi