Seneste nyheder
Nyheder

Palladiusprisen 2018

Palladiusprisen, uddelt hvert år siden 2002, har navn efter den første lutherske biskop af Sjællands Stift - og blev traditionen tro uddelt af den sidste lutherske biskop af Roskilde Stift.  I år var ingen undtagelse.

Tekst: Otto Lundgaard, fotos: Thomas Andersen  


Årets store Palladiuspris på 10 tkr. blev overrakt organist og korleder Charlotte Dagnæs-Hansen, Præstø-Skibinge Pastorat, for sin ildhu i arbejdet med fire kor for voksne, børn og unge, samt for at være en af drivkræfterne i inspirationsdagene for organister og præster i Roskilde Stift.

Charlotte indledte sin takketale med at citere komponisten Paul Hindemith: ”At høre musik er godt, at lave musik er bedre” - og tilføjede: ”At lave musik sammen med andre er bedst!”  At mødes i sangen er ubetinget vigtigt, fastslog Charlotte, men påpegede, at det er vigtigt, at hvert sogn finder sin måde at gøre kor- og musikarbejdet på.  ”Lad jer inspirere af hinanden i arbejdet og husk Syng Dansk-dagen,” opfordrede hun.


Den lille Palladiuspris, der var ledsaget af 5 tkr., blev overrakt sognepræst Thomas Horneman-Thielcke, Herlufsholm Sogn, for sit arbejde med projektet ”We go silent”.  Et meditationsprojekt til formidling af stilhed og indre ro for unge og voksne. 

Thomas takkede for prisen - takkede alle, der gik med - takkede biskoppen for opbakning - takkede sin hustru Sara for tålmodigheden.  Sluttelig indbød han flere til at gå med i projektet og citerede Shakespeare med et ”The rest is silence.”


Biskoppen opfordrede allerede nu til, at enhver i stiftet bidrager med forslag til næste års modtager af Palladiusprisen.  ”Bemærk, hvad der sker hos jer og omkring jer, som fortjener anerkendelse,” lød den venlige opfordring.