Seneste nyheder
Nyheder
Billede af Peter Fischer-Møller med påskedekoration

Påskehilsen fra biskoppen 

Det er igen blevet påske, og selvom coronaen ikke har sluppet sit tag, ligner meget sig selv: Påskeliljerne blæser fanfare op mod den lysende blå himmel - og Kristus er opstanden. Ja, han er sandelig opstanden!    


Vi er midt i påsken 2021.

Meget ligner sig selv. Fuglene synger, påskeliljerne blæser fanfare op mod den lysende blå himmel, og vi kan igen mødes med lidt flere mennesker, end vi kunne i vinter, selvom vi stadig skal holde afstand, spritte hænder, gå med mundbind, hoste i ærmet og passe på ikke at få spredt corona-smitte, mens vi går og venter på vaccinationerne.

Vi er midt i påsken 2021.

Den ligner sig selv. I søndags var det palmesøndag. Vi hørte om æselridtet ind mod Jerusalem for 2000 år siden. Om palmegrene og hyldestråb. I morgen, skærtorsdag, følger vi med Jesus og disciplene til det traditionelle jødiske påskemåltid, som blev til den sidste – eller måske snarere den første – nadver. Og derfra udvikler påskens drama sig med forræderi, svigt, tilfangetagelse, forhør, tortur og henrettelse.

Vi er midt i påsken 2021.

Historien ligner sig selv. Men den er lige rystende hvert år. Rystende er det, at vi mennesker fortsat opfører os sådan, at mennesker stadig behandles sådan. Og ubegribeligt er det her 2000 år efter, at det var Gud selv, himlens og jordens skaber, der viste sig for os i dette menneske, der delte liv med os helt til den bitre ende.
 

Peter Fischer-Møller nyder solen i bispegårdens have

Vi er midt i påsken 2021. Meget ligner sig selv. Fuglene synger og påskeliljerne blæser fanfare op mod den lysende blå himmel, skriver Peter Fischer-Møller i sin påskehilsen. Her nyder han sol - og påskeliljer - i bispegårdens have. 


Vi er midt i påsken 2021.

Påskens drama ligner sig selv. Men hvert år er det et lige stort mirakel, at det ikke endte der, med kors og død, men at der på trods af alt blev en påskemorgen. Med liv og lys og opstandelse. Midt i alt det, der ligner sig selv, kalder lyset og varmen livet frem. Midt i denne verdens alt for genkendelige forræderi og svigt, magtmisbrug og vold, lidelse og død, er der en kærlighed, som ikke giver op, som ikke kan knækkes, som døden ikke kan få krammet på. Guds kærlighed til sin verden og sine mennesker – på trods!

Vi er midt i påsken 2021.

Meget ligner sig selv. Men livets mysterium og kærlighedens under er altid lige nyt, overraskende og opløftende.

Kristus er opstanden. Ja, han er sandelig opstanden!


Glædelig påske!

Peter Fischer-Møller