Seneste nyheder
Nyheder

Nyt magasin: Brug det som samtale-starter

Nyt magasin til brug ved samtalesaloner, studiekredse og eksistenssamtaler udkommer i dag. Temaet er "mørke" og magasinet henvender sig særligt til unge, men alle kan få noget ud af at læse med


Af Sidsel Drengsgaard

En 36-årig mor til to fortæller om, hvordan det er at se frem til at skulle blive blind. 

En musikprofessor forklarer, hvorfor hjernen godt kan lide dyster og hård musik. 

En psykolog og en historiker diskuterer, om vi som turister bør opsøge Auschwitz og andre steder, hvor forfærdelige ting har fundet sted. 

I det nye nummer af magasinet folk&kirke kan du læse disse tre historier - og en lang række andre artikler, der folder magasinets tema "mørke" ud.


En samtale med de unge voksne

folk&kirke produceres af Helsingør Stift i samarbejde med landets øvrige stifter. Idéen med magasinet, der i år udkommer for tiende gang, er at henvende sig til unge voksne i alderen 22 til 35 år og formidle kristendommen i et sprog, som er genkendeligt for denne målgruppe.  

Biskop over Helsingør Stift Peter Birch kalder folk&kirke et oversættelsesprojekt:

"Jeg ser folk&kirke som et oversættelsesprojekt, en træning i at formulere evangeliet, så det ikke føles som en prædiken for de unge, men som en samtale."


Gode idéer til at bruge folk&kirke

Selvom de unge voksne er den primære målgruppe, er der masser af hente for både yngre og ældre læsere. 

Idéen er, at magasinet kan være en samtale-starter i et væld af sammenhænge; til samtalesaloner, studiekredse og eksistenssamtaler. På det lokale bibliotek, på højskoler, gymnasier og efterskoler. 

Der er oprettet en ressourcebank, hvor man kan finde helt konkrete forslag til, hvordan magasinet kan bruges i forskellige sammenhænge. På folkekirken.dk har folk&kirke også sit eget online-univers, hvor der kontinuerligt publiceres aktuelle anmeldelser og kommentarer. Her kan man også finde de seneste magasiner.     


Den lokale biskop skriver klumme

Bagerst i magasinet finder man en klumme skrevet af biskoppen i ens eget stift. 

I Roskilde-udgaven af folk&kirke tager biskop Peter Fischer-Møller i sin klumme livtag med mørke-temaet og fortæller om, at han som barn var mørkeræd. Her følger et lille uddrag af klummen: 

"Jeg er ikke længere mørkeræd. Men frygten for at være alene, dømt ude, overladt til mig selv, bor stadig i mig, som den gør i mange. Der er et mørke i verden og i os selv, som vi ikke kan og ikke skal vænne os til eller forsone os med. Der er et mørke, som er forbundet med tilværelsens og vores egne skyggesider, som vi ikke skal idyllisere eller fortrænge, men som vi skal turde sætte ord på og lade os 
konfrontere med."


Hvordan får vi fat i magasinet?

Roskilde Stift har købt 1000 eksemplarer af folk&kirke, der primært distribueres gennem stiftets 12 provstier. Skulle de melde udsolgt, kan man rette henvendelse til stiftets kommunikationsmedarbejder Sidsel Drengsgaard.

Magasinet kan også læses online her. 

 

Om folk&kirke