Seneste nyheder
Nyheder

Nye krav om mundbind i folkekirken

Fra torsdag den 29. oktober er der krav om brug af mundbind eller visir i folkekirkens lokaler med offentlig adgang


Af Sidsel Drengsgaard

Kirkeministeriet har netop meldt ud, at der fra i morgen, torsdag den 29. oktober, skal bæres mundbind eller visir i folkekirkens lokaler med offentlig adgang. 

Det skriver ministeriet i en opdateret udgave af deres såkaldte FAQ (hyppigt stillede spørgsmål og svar) om corona-restriktioner. 

Find Kirkeministeriets FAQ her. Reglerne om brug af mundbind eller visir finder man i afsnit Q/A 34 til og med Q/A 44. 

I FAQ'en kan man blandt andet læse:  

  • At ansatte, frivillige, deltagere og besøgende på 12 år og derover skal bruge mundbind eller visir, når de befinder sig i lokaler med offentlig adgang, hvor folkekirken gennemfører aktiviteter.
  • At man skal bruge mundbind eller visir, når man går ind og ud af lokalet, samt når man bevæger sig rundt i lokalet.
  • At kravet ikke omfatter deltagere og besøgende, der sidder ned/knæler under aktiviteten. Man skal heller ikke bære mundbind eller visir, når man som led i en ceremoniel aktivitet fx en kirkelig/religiøs handling, kortvarigt rejser sig op, for derefter at sætte sig ned igen på samme plads.
  • At kravet heller ikke omfatter forkyndere og medvirkende under udøvelse af ceremonier samt foredragsholdere og andre optrædende under menighedsaktiviteter.

I den opdaterede FAQ kan man også læse om, hvordan kravet gør sig gældende i forbindelse med menighedsrådsmøder, besøg på kirkekontoret og når kirkekoret øver. 

Ligeledes finder man her uddybende information om brug af mundbind eller visir ved deltagelse i nadver, konfirmandundervisning, begravelser/bisættelser og menighedsaktiviteter som fx babysalmesang.   

Biskop Peter Fischer-Møller understreger, at han og stiftets provster kan kontaktes ved tvivlsspørgsmål. 

"Lad mig i denne forbindelse understrege, at biskopper og provster er til for at blive brugt. Jeg og provsterne har ikke nogen facitliste på coronasituationen og hvordan vi skal håndtere den i vores kirker og menighedslokaler. Usikkerheden er et fælles vilkår. Men midt i det er vi til rådighed, vi kan vende udfordringerne med jer, og sammen kan vi forhåbentlig nå frem til rimelige løsninger," lyder det fra biskoppen.