Seneste nyheder
Nyheder

Deadline for tilmelding i næste uge: Kirken og arven efter 1968

Konferencen "Blev ånden sat fri" løber 27.-28. september.
Program og information om tilmelding her.

En af efterårets store konferencer. nærmer sig. Deadline for tilmelding er torsdag den 20. september. 

2018 er 50-året for 68-oprøret. En tid, der kaldte på både frisind og feministisk teologi. Nu sætter ny konference med titlen "Blev ånden sat fri?" fokus på, hvor, hvordan og hvor meget kvindebevægelse, kollektivisme og eksperimenter med forskellige livsformer påvirker vores måde at lave kirke på i dag.

- Vi kan se frem til nogle spændende faglige indspark fra både litteraturens, kunstens og teologiens verden, siger Anne-Sophie Olander Christiansen, domprovst i Roskilde Domprovsti, der har været med til at arrangere konferencen.  

Det har hun sammen med kirke- og universitetsfolk fra Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet samt Københavns, Helsingør, Roskilde, Fyns og Lolland-Faster Stifter.

Den samme gruppe arrangører stod sidste år bag en konference om homiletik - dvs. teori og praksis omkring det at prædike. Her deltog ca. 200 præster.

Blandt oplægsholderne på konferencen den 27.-28. september er professor Niels Henrik Gregersen, forfatter Anne-Lise Marstrand Jørgensen og TV2-forsangeren Steffen Brandt. 

Se hele programmet her.

Tilmeldingsfrist er 20. september. 


TEKST: Rasmus Birkerod