Seneste nyheder
Nyheder

Konfirmandtræf 2019 er i gang

Faster Anna fra Matador ville være forbeholden. Men fokus er på kernen i kristendommen, siger arrangørerne. Se billederne.

TEKST & FOTO: Rasmus Birkerod

Liveband, lysshow og masser af highfives fra konfirmanderne til biskoppen. Årets konfirmandtræf blev tirsdag aften skudt i gang med Johannes-evangeliets "jeg er..." som tema.

Planlægningsgruppen er meget tilfreds med åbningsdagen.

- Det er virkelig gået godt, lød vurderingen efterfølgende fra Jóannes Holm,  der sidder i Religionspædagogisk Udvalg og er med i planlægningsgruppen. 

Frivillige fortællere stod klar ved de fire poster, som konfirmanderne skulle rundt til i løbet af den første time. Det var helt præcist poster med følgende fire temaer:

"Jeg er... den gode hyrde."

"Jeg er... livets brød."

"Jeg er... livets lys."

"Jeg er... døren."

Herefter deltog konfirmanderne i en kæmpe gudstjeneste, der bestod af både biskop Peter Fischer-Møllers prædiken, nadver, fadervor og velsignelsen, mens bandet "Five guys in a Church" spillede ind i mellem. Undervejs sang konfirmanderne salmerne "Du kom til vor runde jord" og "Du som giver os liv og gør os glade". 

Hvad mon faster Anna havde sagt?

Man forestiller sig næppe, at faster Anna fra tv-serien Matador ville bifalde lysshow og rytmisk musik i domkirken - men sognepræst Steen Nehrkorn Nielsen fra Tveje Merløse Kirke ved Holbæk delte ikke bekymringen. Han var tværtimod glad for arrangementet.

- Domkirken kan bære det. Den taber ikke værdighed ved det her, sagde han. 

I "Anordning om børnekonfirmandundervisning og konfirmation, kapitel 3" fremgår det, at "konfirmationsforberedelsens mål skal nås ved at bygge bro mellem konfirmandernes livsverden og evangeliet og at indøve dem i gudstjenestelig praksis".

Her mente Jóannes Holm, at arrangementet rammer plet. 

- Samtidig gør vi det her for at konfirmanderne får en følelse af fællesskab. De skal opleve, at det ikke kun er dem i klassen, der er sammen med dem om konfirmationen. Men konfirmander fra hele landet. Det giver en WOW-effekt, som jeg tror, at de husker, sagde Jóannes Holm.  

Han pegede i øvrigt på, at det store arbejde med logistikken har båret frugt:

- Konfirmandtræffets historie er gået fra kaos til orden. Der er virkelig styr på tingene nu, lød det fra en glad medarrangør.

Når konfirmandtræffet slutter torsdag aften, så vil i alt 3.451 konfirmander, 50 fortællere og 150 præster fra hele stiftet have medvirket ved det store arrangement. Det er dermed det største konfirmandtræf nogensinde i Danmark.

Konfirmander ved en af posterne. 

Glade konfirmander fra Himmelev. 

Sognepræst Anne Spangsberg fra Hvalsø stiller spørgsmål til konfirmanderne ved en af posterne.

Biskop Peter Fischer-Møller ser til, mens konfirmanderne bliver undervist i dåben ved posten "Jeg er døren".

Sognepræst Jesper Svendsen fra Holsted Kirke i Næstved havde taget effekter med for at kunne fortælle ved posten "Jeg er brødet".

Konfirmander ved en af posterne.

Der er noget, der er større end én selv. Også kirkerummet i domkirken. Sognepræst Caroline Thisted holder øje med sine konfirmander fra Nykøbing Sjælland.

Bandet "Five guys in a Church" 1/2.

Bandet "Five guys in a Church" 2/2.

Biskop Peter Fischer-Møller klar til at lyse velsignelsen.

Nadver.

Nadver.

Highfives på vej ud af domkirken.

... og highfive til biskoppen.

... og en mere...

Farvet lys mod duens hvide fjer.