Seneste nyheder
Nyheder

Konfirmander fyldte kirken med gospel 

”Når vi rammer tonen” er temaet på Stiftsdagen 30. marts. 160 konfirmander ramte tonen med gospel sang i Stege Kirke.

TEKST OG FOTO: Otto Lundgaard

At konfirmanderne fylder kirkerne er noget, vi har set før og kommer til at se igen. Alene ved deres tilstedeværelse kan det høres, at de er her. Men at deres sangstemmer også kan fylde kirken ud, det er blevet bevist her i februar i Stege Kirke. 

”Når vi rammer tonen” er temaet på Stiftsdagen 30. marts. Se hele programmet her.

En dansk musikpædagog har engang udtalt, at man ikke kan tale med 100 mennesker på en gang og slet ikke nå ind til de mange, når stemmerne taler ind over hinanden. Til gengæld kan man synge sammen med ligeså mange mennesker på én gang - og både nå ud til dem og selv blive nået. De ord blev bevist, og ordet blev sang, da 160 konfirmandelever og præster fra Stege-Vordingborg Provsti tog i Stege Kirke for at synge sammen på en ny og anderledes måde. 

Sanger og kordirigent Claes Wegener og pianist Kristof Jasik havde fået til opgave at lede de unge ind i sangen, og de gik ind til opgaven med åbent sind. 

- Musikken er jo et universelt sprog, som appellerer til alle. Og her i gospelsangen kan man gøre det endnu mere nærværende og måske ramme et sprog, som de unge i forvejen kender, fortalte Claes Wegener.

Allerede under den første gospelsang, slagsangen ”Battle hymn”, blev der klappet i takt og svinget kraftigt med kroppen, så adskillige sangere opnåede nærkontakt på ståpladserne inde på bænkerækkerne. Der blev også knipset i takt samt givet taktfaste håndslag til makkeren på pladsen ved siden af, så alle blev engageret i en sangform, der er alt andet end stillesiddende.

- Jeg synes, det er en god måde at samle alle konfirmanderne på, fortalte Anica, som går til konfirmandundervisning i Keldby.  

- Og så lyder det ikke dårligt, tilføjer hun. 

Hendes præst, Pia Hjort Nielsen, som er med i arbejdsgruppen bag arrangementet, var enig: 

- Kan vi give de unge en sjov dag sammen med kammerater og plante en spirende glæde ved salmer, så er vi nået i mål med dagen, sagde hun.

Læs hele reportagen i næste nummer af Stiftsbladet, som udkommer omkring den 1. marts.