Seneste nyheder
Nyheder

Kirke på vej får en suppecykel

Kom til indvielse tirsdag den 31. januar kl. 18.00-18.45 på Hestetorvet i Roskilde.


Tekst Bo Nygaard Larsen Foto Kirke på vej

Det er en kold tid, og suppe må der til. Sådan tænker de i Kirke på vej, der tirsdag den 31. januar kl. 18.00 får overrakt en suppecykel af Fonden Roskide Domsogns Menighedspleje.

»Det er vores håb, at Menighedsplejens donation kan være med til at skabe opmærksomhed om, at det kristne budskab også kan udtrykkes helt konkret på gadeplan”, siger sognepræst Paul Kofoed Christiansen, der er formand for menighedsplejen.

Det var en lidt usædvanlig ansøgning om donation af en suppecykel, der sidste efterår lå på bordet ved et bestyrelsesmøde i Fonden Roskilde Domsogns Menighedsråd, fortæller formand for Menighedsplejen sognepræst Paul Kofoed Christiansen. 

Menighedsplejens formål er at støtte kirkeligt og diakonalt arbejde. Og efter en god drøftelse besluttede bestyrelsen at donere 20.000 kroner til Kirke På Vej.

Kirke på vej er et projekt i Roskilde Stift, som eksperimenterer med og udvikler andre kirkeformer end de vante.

I Roskilde hører Kirke på vej til i Gråbrødre Kapel på Gråbrødre Kirkegård ved Hestetorvet. Herfra drives et kirkeligt og diakonalt arbejde, hvis formål er at møde mennesker på gadeplan med det kristne budskab i både ord og handling. Det sociale og diakonale arbejde er et meget centralt element i gruppens arbejde. At være Kirke På vej skal således forstås ganske konkret. Det kan for eksempel komme til udtryk ved at række en hånd ud til mennesker, som har behov for et gratis måltid varm mad.

»Her kommer suppecyklen ind i billedet. Det er en specialkonstrueret cykel, som har alt, hvad der skal til for på gadeplan at kunne servere et måltid varm suppe,« siger Paul Kofoed Christiansen og tilføjer:

»Og selvfølgelig bliver der serveret gratis suppe tirsdag den 31. januar«.