Seneste nyheder
Nyheder

Guide: Se kirkekunst i stiftet

Brug forårets helligdage på en rundtur i stiftet og gå på opdagelse i både ældre og nyere kirkekunst. Teolog og kunstformidler Birgitte Bech guider


Af Sidsel Drengsgaard 
Foto: Claus Jensen


"Kirkens billedkunst er altid underlagt menneskelige begrænsninger, men i bedste fald kan den sætte billeder på de dybeste erfaringer og vel at mærke tilbyde et perspektiv, som bærer håbet i sig." 

Sådan siger teolog og formidler af kirkekunst Birgitte Bech.

Hun har udvalgt otte værker i otte af stiftets kirker. De er af både nyere og ældre dato, men har det tilfælles, at de kredser om påskens betydning for den kristne tro - og for det enkelte menneske.  

Skeler man til kirkeåret, befinder vi os i tiden efter påske, og der prædikes i kirkerne over tekster, hvor vi møder den opstandne Kristus og forsøger at begribe hans død og opstandelse. Brug guiden her, tag på rundtur i stiftet, og lad kunstværkerne og Birgitte Bechs betragtninger inspirere dig på din færd. 

"Påskens fortællinger og kunst fører os gennem både mørke og lyse landskaber, lige som vore egne livsrejser gør. Somme tider kan vi genkende situationer og vilkår fra egne liv: Situationer med svigt, angst og forladthed, med smerte og sorg, men gudskelov også med lykkelige møder, tilgivelse, trøst og fornyet livsmod," lyder det fra Birgitte Bech.  

Se de otte værker herunder og klik dig videre til Birgitte Bechs betragtninger over dem.        

Guide: Se kirkekunst i stiftet
 

Birgitte Bech


Cand.theol. og cand. mag. 
 

Holder billedforedrag om dansk kirkekunst.

 

Har arbejdet som folkekirkepræst og lektor, fagbogsforfatter, kursusleder og kirkeguide.

 

Læs mere 

Guiden er oprindeligt udkommet i Stiftsbladet, marts 2021. Her kan du læse en indledning til guiden skrevet af Birgitte Bech. Find bladet her og læs den på side 23-25.