Seneste nyheder
Nyheder

Grøn Kirke opfordrer sognene: Deltag i Affaldsindsamlingen 2019

En oplagt kirkelig aktivitet, lyder fra det fra Roskilde Stifts grønne udvalg - og forklarer her hvorfor.  

At samle plastikbøtter og tomme dåser op fra grøftekanter, parker, stier og markveje har med kristendom at gøre. Derfor er Danmarks Naturfredningsforenings kommende årlige affaldsindsamling en oplagt kirkelig aktivitet, lyder fra Martin Ishøy, der sidder i Roskilde Stifts grønne udvalg. 

- Vi skal som kirke deltage i Affaldsindsamlingen af samme grund som vi skal elske vores næste som os selv. Det er et praktisk udtryk for kirkens tro på den treenige Gud, der skaber og opretholder verden. Og troen på, at Kristus kalder os til at forvalte den til glæde og gavn, ikke kun for os selv, men også for fremtidens generationer, siger Martin Ishøy.

Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling finder i år sted søndag den 31. marts. Her samler børn og voksne landet over samler affald i naturen, også den meget bynære natur. 

Det grønne stiftsudvalg skriver i en opfordring til sognene om at deltage, at Affaldsindsamlingen desuden er en god lejlighed for kirken til at arbejde sammen med andre dele af lokalsamfundet, som ikke nødvendigvis altid er opmærksom på kirken og dens betydning.  

Martin Ishøy mener, at affaldsindsamlingen - på samme måde som, når sognene deltager i Folkekirkens Nødhjælps indsamling -  kan være med til at tydeliggøre meningen med kirkens engagement i lokalsamfundet.

Sogne kan deltage på flere måder. Enten ved selv at organisere den lokale indsamling eller ved at gå sammen med de organisationer, der i forvejen arrangerer indsamlingen lokalt.

- Måske har kirken et godt lokale, hvor indsamlerne kan få en stol og en kop kaffe efter endt indsamling, siger Martin Ishøy. 

Få yderligere info om Affaldsindsamlingen 2019 her.

- rabi