Seneste nyheder
Nyheder

Folkekirken til studiemesse for gymnasieelever

Mandag d 12. september var sportshallen til Stenhus Gymnasium fuld af unge, men ingen var dog i sportstøj. Tværtimod! Anledningen var derimod en anden. Hallen lagde nemlig rum til studiemessen Karrieretanken, hvor elever fra både Stenhus, Allikelund, Slotshaven og Kalundborg Gymnasium var inviteret til studiemesse.

Tekst og foto af Jørgen Michael Rasmussen

På messen kunne gymnasieeleverne teste deres drømme om studie og arbejdsliv med repræsentanter fra blandt andet Novo Nordisk, Forsvaret, RUC, Mærsk - og Folkekirken!

”Ja det er i år første gang af Folkekirken medvirker ved en studiemesse i Roskilde Stift.”, fortæller Erik Søndergård, der er en af initiativtagerne til indsatsen, og i det daglige arbejder som sognepræst i Skødstrup nord for Århus. Sammen med præsterne Hanne Henriksen fra Horsens Klosterkirke og Anne Kathrine Clausen fra Sankt Nikolai kirke i Holbæk står Erik for en meget velbesøgt messestand til Karrieretanken.

De 3 præster er hele tiden beskæftiget med at svare på spørgsmål om, hvad præstejobbet handler om, hvor mange gudstjenester man holder, hvordan det er at holde en begravelse, hvad teologistudiet indeholder og om hvor troende, man skal være for at tilmelde sig studiet. Og mange går fra standen med informationsmateriale under armen.

”Vi har op til deltagelsen i disse messer via et kommunikationsbureau foretaget 77 interviews for at afdække, hvad det egentlig er der motiverer Folkekirkens præster til at blive præster. Der er blevet talt med præster over hele landet. Dette baggrundsmateriale lægger til grund for den brochure, der hedder ”Brænder du for at give mening i menneskers liv”, som vi uddeler på messen. Men vi bruger også det input, når vi taler med de unge. En anden ting er, at næsten alle præster også taler meget henført om studietiden, hvor man har beskæftiget sig med religion, det eksistentielle, historie, etik, sprog, filosofi, kultur og en masse andre spændende ting. Den begejstring for den brede uddannelse som teologi er, søger vi at formidle til de elever, der kommer forbi.”

Erik, Hanne og Anne Katrine fortæller også de unge, at der snart er nogle store årgange af præster, der snart går på pension, og at det derfor er en god idé at slå til og begynde på et teologistudie nu. Så er der nemmere, at få fat i de gode og attraktive stillinger efter studiet!

”Og så er det jo også vigtigt”, slutter Erik Søndergård, ”at fortælle, at hvis man har en interesse i livets store eksistentielle spørgsmål og kan lide at have med mennesker at gøre, så er præstearbejdet ikke blot et spændende valg – det er også et meget frit arbejdsliv, hvor man selv har stor indflydelse på, hvordan man kan udfolde de interesser.”