Seneste nyheder
Nyheder

Blinkende lygter og høj musik i Tersløse

Sognegården i Tersløse bruges blandt mange andre også af børn fra Dianalund Idrætsforening!


Tekst
Helmer Breindahl, menighedsrådsformand
Foto
Annette Falkensten Olsen

Der er larm og høj musik. Der er røg fra røgmaskinen og blinkende lygter. De afslører et væld af farver, der blander sig og hvirvles rundt mellem alle, der er på diskoteksdansegulvet.

Skyggerne flimrer på gulv og vægge. Der er slik og sodavand, som kan købes, og der er – ikke mindst – en masse dejlige børn. Alle har de relation til DFUS (Dianalund Fodbold Ungdoms Støtteforening).

Og så er der en god portion voksne, som sørger for at håndhæve regler og aftaler, så ingen ender ude i hegnet. Vi må være her, og vi må opføre os sådan.

Det unikke arrangement. Det er temmelig unikt, at der i en sognegård afholdes sodavandsdiskotek i samarbejde med en forældreforening til fodbolddrenge og -piger. Her er forældre, der gerne vil give deres børn gode oplevelser i fællesskab med andre fra 3.-6. klasse.

Historien er den, at tidligere Frederik Berggren Smidt for omkring seks år siden fik en forespørgsel fra forælder i idrætsforeningen, hvor hans egne drenge også spillede fodbold. Forespørgslen gik ud på, om man kunne låne sognegården i Tersløse til at afholde et månedligt sodavandsdiskotek. Frederik gik til menighedsrådet med forespørgslen, og menighedsrådet sagde ja. 

Når det nu var et samarbejde mellem idrætsforeningen og kirken, så blev man enige om, at der måtte være et kort kirkeligt indslag i løbet af aftenen, der varer fra kl. 18-22.

Flere forskellige har her været på banen, men det er for øjeblikket kirkens kirke- og kulturmedarbejder, Annette Falkensten Olsen, der i 10-15 minutter introducerer lys, hjerter, stjerner, kors, hjælpende hænder eller andet, som børn kan forholde sig til. Tilværelsen er jo stor og høj, og midt i diskotekslarmen får man lige et break.

Jeg synes, det er et fantastisk samarbejde, som alle involverede voksne har stor ære af, - og som børnene har stor glæde af. Samarbejde kan være grænsesprængende. Sodavandsdiskoteket i Tersløse er et godt eksempel.

Arrangementet finder sted den sidste fredag i måneden.