Seneste nyheder
Nyheder

Biskoppens månedsbrev

Læs her Peter Fischer-Møllers månedlige hilsen til stiftet.  

April måned begyndte for mit vedkommende med, at jeg som formand for bestyrelsen i Danmission var på rejse til Libanon for at besøge vores lokale medarbejdere og samarbejdspartnere. Et af målene med rejsen var at se nogle af de projekter, Danmission er involveret i.

Det var meget intenst, inspirerende, tankevækkende og opløftende. For eksempel gjorde en workshop med syrere, som er involveret i forskellige projekter i genopbygningen af det borgerkrigshærgede land stort indtryk.  

Sri Lanka

I påsken blev Sri Lanka så ramt af en række terrorhandlinger rettet mod kirker og hoteller. Det kostede 300 mennesker livet og har igen sat fokus på, hvordan religioner kan misbruges til ekstremisme og vold. Der er virkelig grund til at forsvare menneskers religionsudøvelse og kæmpe for religionsfrihed verden over. 

Og når jeg spørger vores kristne brødre og søstre i Mellemøsten om, hvordan vi støtter dem i den sammenhæng, siger de: Lad være med at skille os ud som en gruppe, som har jeres særlige opmærksomhed. Vi har brug for at I kæmper for alle menneskers rettigheder og altså nu særligt vores alle sammens religionsfrihed.

Bispemøde

Lige efter påske var der bispemøde i Sakskøbing. Her var det største punkt på dagsordenen den analyse af stifternes virksomhed, som har været i gang i 1½ år. Udgangspunktet var en tilfredshedsundersøgelse, som 92% af menighedsrådene havde besvaret tilbage i 2017. Den viste, at der helt overvejende var meget stor tilfredshed med samarbejdet med stifterne. Det betyder imidlertid ikke, at vi ikke sammen kan gøre noget bedre. Det er der nu lavet en plan for, som vi tror kan blive til gavn og glæde for folkekirken.

Himmelske Dage

I maj måned er det Himmelske Dage på Heden i Herning omkring Kristi Himmelfart, som vi ser frem imod. Der er 430 arrangementer på 3 dage, og jeg skal selv være med i en hel del, både noget der har med Danmission og klima at gøre, og arrangementer i forbindelse med præsentationen af oplæg om liturgi omkring gudstjeneste, dåb og nadver. Jeg glæder mig til at være med.

Og så skal der mellem mange samtaler og møder og meget andet godt også være tid til drivhus og køkkenhave. Det glæder jeg mig også til.