Seneste nyheder
Nyheder

Biskop til demonstranterne: I giver håb. Tak!

Den internationale klimastrejke fandt også sted på Stændertorvet i Roskilde. Biskoppen afbrød sit provstemøde for at deltage.

- I giver håb. Tak!

Sådan lød de sidste ord i den tale, som biskop Peter Fischer-Møller fredag middag holdt foran de unge klimademonstranter på Stændertorvet i Roskilde.

Her gentog biskoppen sit syn på klimaudfordringerne.

- Det er det vigtigste samfundsproblem, vi står med. Det handler om, at vi skal slide mindre på kloden, lød det blandt andet fra Fischer-Møller, der forinden havde afbrudt et møde med stiftets provster, for at kunne deltage i demonstrationen. 

Han fulgte sin tale op med at sætte nogle kirkelige begreber på behovet for at gøre en indsats.

- I kirken bruger vi jo også det knapt så populære begreb "synd". Det betyder, at vi mennesker ofte oplever, at det gode, som vi vil, det gør vi ikke, men det onde, som vi ikke vil, det gør vi. Derfor er der også brug for, at vi i klimadebatten ikke peger fingre ad hinanden - men at vi starter med os selv, sagde Peter Fischer-Møller med skjult reference til Paulus´ ord om synd i brevet til romerne. 

I Roskilde Stift var der fredag også arrangeret demonstrationer på RUC, i Næstved, Sorø og Køge. Alt sammen en del af projektet FridaysForFuture, som den svenske teenager Greta Thunberg står bag. Hun har siden hun tog ordet på klimakonferencen i december været et foregangsbillede for teenagere verden over.

I følge hjemmesiden klimastrejke.org blev der fredag holdt 1769 strejker i 112 lande i verden over.  

 

TEKST & FOTO: Rasmus Birkerod