Seneste nyheder
Nyheder

Billedserie: Skabelsestids-gudstjeneste

Solsikker, blommer, æbler og rug - alle ingredienser i en vellykket fejring af skaberværket i domkirken

Biskop Peter Fischer-Møller i samtale med Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Skabelsestids-gudstjenesten var et samarbejde mellem Roskilde Stift, Folkekirkens Nødhjælp, Roskilde Pilgrimsforening og Herslev Bryghus.  

Alle gode gaver de kommer ovenned, så tak da Gud, ja, pris dog Gud for al hans kærlighed! Jakob Knudsens kendte høstsalme "Vi pløjed og vi så'de" blev sunget til skabelsestids-gudstjenesten i domkirken den 20. september 2020. 

Arrangementet blev indledt med en pilgrimsvandring fra Vikingeskibsmuseet til domkirken, hvor alle blev budt på en bid af biskoppens hjemmebagt rugbrød og en smagsprøve på lokale Herslev Bryghus økologisk øl.

Biskop Peter Fischer-Møller underholder, mens der skænkes øl og serveres hjemmebagt rugbrød. I disse corona-tider var håndspritten en selvsagt følgesvend under serveringen. 

Sådan ser biskoppens hjemmebagte rugbrød ud. 

Refleksionen over "det daglige brød" var et omdrejningspunkt for arrangementet. 

Om det siger tovholder og sognepræst, Martin Ishøy: ”Vi gør alvor af det daglige brød som alt det, der nærer og opbygger. Både fysisk, åndeligt, socialt og moralsk. Pilgrimsvandring og gudstjeneste er åndelig næring. Rugbrød og øl er fysisk. Samværet opbygger socialt og prædikenens perspektiver moralsk.” 

Sognepræst i Domkirken Sarah Krøger Ziethen og biskop Peter Fischer-Møller deler gavmildt ud af hjemmebag og lokalbryg.  

Dagens tovholder, sognepræst i Sankt Jørgensbjerg Kirke i Roskilde, Martin Ishøy, sammen med biskop Peter Fischer-Møller og Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Sognepræst i Sankt Jørgensbjerg Kirke i Roskilde, Martin Ishøy, har i en årrække været tovholder for den årlige skabelsestids-gudstjeneste i domkirken. 

Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, prædikede ved skabelsestids-gudstjenesten i domkirken søndag den 20. september 2020. 

Nadver i den smukt pyntede domkirke.

Domkirkens Pigekor medvirkede ved gudstjenesten - og bidrog til en smuk eftermiddag i skaberværkets tegn. 

Biskop Peter Fischer-Møller lyser velsignelsen som afrunding på en eftermiddag i skaberværkets og taknemlighedens tegn. 

Alle fotos: Rune Hansen, Folkekirkens Nødhjælp 2020
Billedtekster: Sidsel Drengsgaard