Arkiv 2022
Nyheder

Ny dato for jubilæumsfejring

Roskilde Stifts 1000-års jubilæum fejres i weekenden den 19. til 21. august 2022. Festgudstjenesten bliver samtidig afskedsgudstjeneste for biskop Peter Fischer-Møller


Af Sidsel Drengsgaard

"Det er en stor glæde at kunne annoncere en ny dato for fejringen af Roskilde Stifts 1000-års jubilæum. Vi glæder os til at kunne mødes til en stor fest, spændende foredrag og aktiviteter," siger biskop Peter Fischer-Møller. 

Fejringen finder sted i Roskilde i weekenden den 19. til den 21. august 2022. Festgudstjenesten bliver samtidig afskedsgudstjeneste for biskop Peter Fischer-Møller, der med udgangen af august takker af efter 14 år i embedet.


Programmet offentliggøres snart

Lige nu arbejdes der på, at få programmet lagt endeligt fast. Det vil blive offentliggjort snarest muligt her på hjemmesiden. 

Ligeledes følger der information om og invitationer til festgudstjenesten den 21. august klokken 14.00.  
 

Sæt fokus på de 1000 år lokalt

Hele 2022 er som bekendt jubilæumsår, og biskoppen opfordrer alle sogne til lokalt at markere 1000-års jubilæet. 

"Vi havde tænkt, at jubilæumsfejringen i januar kunne være startskuddet for lokale fejringer, koncerter, foredrag eller anden aktivitet med fokus på de 1000 år. Nu kan det ske i omvendt rækkefølge; lokale aktiviteter kan kulminere i vores fælles fejring i august," siger biskop Peter Fischer-Møller.

 
TV2 Lorry sætter fokus på jubilæet

TV2 Lorry har i deres program "Søndagsmagasinet" sat fokus på Roskilde Stifts 1000-års jubilæum under overskriften "1000 år efter biskop Gerbrand". 

Se udsendelsen på TV2 Lorrys hjemmeside.  

 

TV2 Lorry fulgte biskoppen et par dage i december for på den måde at fortælle om bispesædet i Roskilde i dag og for 1000 år siden. Se udsendelsen på TV2 Lorrys hjemmeside.


Stiftets jubilæumsfilm: Se den her

Tag med biskop Peter Fischer-Møller med på en rejse gennem stiftet – og gennem 1000 års historie – i denne film produceret i anledning af 1000-års jubilæet. 

På en lille halv time fortælles der finurlige og dramatiske historier fra dengang – og nu. 

Alle provstier og sogne er velkomne til at dele filmen på deres hjemmesider og vise den i forbindelse med arrangementer i kirke og sognegård.

Er der andre, der ønsker at dele eller vise filmen, kan de kontakte stiftets kommunikationsmedarbejder Sidsel Drengsgaard.