Arkiv 2021
Nyheder

Skabelsestids-
gudstjeneste på søndag

Gudstjeneste med fokus på klimaet - særligt for alle dem, der føler, de ikke hører hjemme i den grønne superliga


Af Sidsel Drengsgaard
Foto: Rune Hansen, Folkekirkens Nødhjælp 2020


Traditionen tro inviterer Roskilde Stift til skabelsestidsgudstjeneste søndag den 26. september 2021 kl. 17.00 i Roskilde Domkirke. 

Kirker i hele verden markerer i september den periode i kirkeåret, som kaldes skabelsestiden. Her sætter man fokus på Gud som skaber og på skabelsen.

Sognepræst i Sankt Jørgensbjerg Kirke i Roskilde, Martin Ishøy, er tovholder for gudstjenesten. Han fortæller:  

"Årets skabelsestidsgudstjeneste i Roskilde Domkirke handler om klima for alle som gerne vil, men ikke synes, de selv hører til i den grønne superliga." 


Den Grønne Studenterbevægelse medvirker

Sarah Hellebek fra Den Grønne Studenterbevægelse vil holde en tale undervejs i gudstjenesten. Er du nysgerrig på, hvem hun er, og hvad hun mener, kan du lytte til en samtale mellem hende og biskop Peter Fischer-Møller her. 

Inden gudstjenesten kan man deltage i en klimapilgrimsvandring fra Lejre. Den arrangeres i samarbejde med Nationalparken Skjoldungernes Land og Roskilde Pilgrimsforening. Mere information om vandringen nedenfor eller på www.sjk.dk 

Efter vandringen - og inden gudstjenesten - afholdes der samtalesalon, hvor Sarah Hellebek fra Den Grønne Studenterbevægelse også vil medvirke. Her serveres der økologisk kaffe og kage.   

Dagens tema er "Klimahåb - tag din båre og gå!"

 

Praktisk information


Tid og sted: 
Søndag den 26. september 2021: 

  • Pilgrimsvandring: Roskilde Station, spor 1, tog afgang kl. 10.45 (kom gerne lidt før). Vandringen slutter ved Roskilde Domkirke, så man kan deltage i samtalesalon og gudstjeneste.
  • Samtalesalon ved Roskilde Domkirke kl. 16.00
  • Skabelsestidsgudstjeneste i Roskilde Domkirke kl. 17.00

Man er velkommen til at deltage i hele programmet, men også til at deltage i enkelte programpunkter.


Tovholder: Sognepræst i Sankt Jørgensbjerg Kirke i Roskilde, Martin Ishøy.