Arkiv 2021
Nyheder
Billede af unge i folkekirkens telt på ungefolkemøde i Odsherred

Folkekirken på ungefolkemøde i Odsherred

Unge mennesker prøvede kræfter med eksistentielle spørgsmål i folkekirkens telt. Det var en fantastisk dag, lyder det fra provst Karin Bundgaard Nielsen 


Af Sidsel Drengsgaard

I sidste uge blev der afholdt Odsherred Ungefolkemøde på Den Rytmiske Højskole i Jyderup ved Vig. Godt 20 organisationer, institutioner og skoler deltog. 

Temaet var fremtidens Odsherred, og unge fra ungdomsuddannelser og udskolingselever i Odsherred Kommune deltog i en række debatter, workshops og aktiviteter. 

Blandt andet kunne de møde folkekirken til en workshop og på en stand.
 

Folkekirken indbød til eksistentiel samtale

Provst I Odsherred Provsti, Karin Bundgaard Nielsen, havde sammen med tre præstekollegaer arrangeret en workshop i folkekirkens telt. Her kunne de unge prøve kræfter med nogle af tilværelsens store spørgsmål: 

Hvad drømmer du om, når det gælder fremtiden? Hvad håber du på? Hvad vil du ikke undvære?

Igennem samtale og aktiviteter skulle de unge sammen med de deltagende præster forsøge at nærme sig, hvad det vigtige i tilværelsen er. 


En fantastisk dag

Og workshoppen og ungefolkemødet var en succes lyder det fra en glad provst.

"Det var en helt igennem fantastisk dag sammen med mange af kommunens unge," siger Karin Bundgaard Nielsen. 

Hun fortæller, at hun havde fået en tømrer til at lave 10 cylindere, hvor de unge kunne dumpe appelsiner i de cylindere, der markerede det, som de fandt vigtigst i deres liv lige nu. Det kunne være familie, tro, venner, natur, sundhed, hjem, håb, kultur, sex og økonomisk sikkerhed. 

"De unge mennesker skulle med hver fem appelsiner prioritere, hvad det vigtigste lige nu var for dem. Det var meget interessant at se, hvordan de prioriterede. Og at se deres mod til at gå egne veje," siger hun.