Arkiv 2021
Nyheder

Folkekirken.dk inviterer til fælles dåbs-kampagne 

Digital kampagne skal minde forældre om dåb. Kampagnen vil køre på folkekirken.dk's digitale platforme. Sogne og stifter inviteres til at være med til at nå de forældre, som har udskudt dåben under nedlukningerne.    

Folkekirken.dk stiller i forbindelse med den kommende dåbs-kampagne bl.a. billeder til rådighed for sognene i materialebanken. Her kan du allerede nu finde nye billeder. Foto: Folkekirken.dks materialebank. 

Af Kirsten Weiss Mose og Niels Jarler

COVID-19-pandemien satte tydelige spor i antallet af dåb. I 2020, hvor nedlukninger fik mange forældre til at udskyde barnedåben, var der på landsplan 17 % færre dåb end i 2019.
 

Digital dåbskampagne

Med de lempede restriktioner er der travlt med at holde dåb i mange kirker. Det er dog langt fra alle forældre, der får deres lidt større barn døbt efter genåbningen. Denne gruppe forældre er målgruppen for en ny kampagne. 

Netop nu er det vigtigt at minde forældrene om 
barnedåben

Ellen Aagaard, redaktør ved folkekirken.dk

For at minde forældrene om dåb, præsenterer folkekirken.dk snart digital minikampagne for ’tumlingedåb’ på web og sociale medier. Den nye kampagne skal inspirere forældre til at fejre dåb - også selv om barnet er vokset ud af familiens dåbskjole.

- Netop nu er det vigtigt at minde forældrene om barnedåben, siger Ellen Aagaard, redaktør ved folkekirken.dk. Vi ved, at dåben for mange forældre ikke er en selvfølge. Hvis man i forvejen var uafklaret, kan nedlukningen være udslagsgivende for, at barnedåben ikke bare bliver udskudt, men at man aldrig fik taget stilling. De forældre skal gøres opmærksom på, at det ikke er for sent at fejre deres barn med en dåbsfest.

Minikampagnen kører fra midt i september til sidst i oktober og kommer bl.a. til at indeholde interviews med forældre, der får deres store babyer eller ’tumlinger’ døbt. Nogle fejrer barnets 1-års fødselsdag med dåb, andre benytter kirkens tilbud om drop in-dåb for tumlinger.
 

Materialer og inspiration til sogne

I Materialebanken på folkekirken.dk kommer der løbende billeder, herunder billeder, der er tilpasset til sociale medier, som sognene kan bruge frit i deres kommunikation, til markedsføring eller som blikfang i byrummet. Sognene inviteres også til at bringe artikler om dåb fra folkekirken.dk på eksempelvis facebook, hjemmeside og kirkeblad eller nyhedsbreve.

I forbindelse med kampagen bliver der også lavet et lille katalog med eksempler på tiltag i kirkerne, som kan inspirere til aktiviteter i sognet.

Frederiksberg Provsti har produceret denne video, hvor Emma og Kerstin forklarer om dåb. Frederiksberg Provsti har arrangeret Drop in-dåb den 9. oktober i Lindevang Kirke.