Arkiv 2021
Nyheder

Derfor var vi med til Stiftsdagen 2021

Tre deltager fortæller, hvorfor de var taget med til Stiftsdag. Inspiration og fællesskab er de mest tungtvejende grunde   


Af Otto Lundgaard og Sidsel Drengsgaard
Foto: Rune Hansen

Interessant program, fællesskab med andre menighedsråd og nye input. 

Sådan lyder det blandt andet, når man spørger tre deltagere, hvorfor de er taget med til Stiftsdagen 2021, som løb af stablen lørdag den 11. september. Først samledes alle til gudstjeneste i Roskilde Domkirke og efterfølgende til fællessang, oplæg og samtale i Roskilde Kongrescenter.  

 

Lis Kjær
Menighedsrådsmedlem i Roskilde Domsogn i Domprovstiet 

Hvorfor deltager du i Stiftsdagen?

Jeg har været med til samtlige stiftsdage. Her har jeg mulighed for at hilse på medlemmer af andre menighedsråd og høre lidt om, hvad der er på færde andre steder i stiftet. Det er muligheden for at se lidt ud over mit eget sogn. 

Jeg er her også for at hente inspiration og tale med andre om, hvordan de løser konkrete opgaver i deres sogn eksempelvis babysalmesang og hvervning af frivillige. 

I år er jeg her også som formand for Sct. Nicolai Tjenesten. Jeg vil gerne bruge anledningen til at finde flere frivillige til arbejdet i den anonyme samtaletjeneste, der er organiseret af Kirkens Korshær. 

 

Bjørn Skjelsager
Menighedsrådsmedlem i Lidemark Sogn i Køge Provsti samt medlem af provstiudvalget 

Hvorfor deltager du i Stiftsdagen?

Det er første gang, jeg er til stiftsdag. Jeg havde plads i min kalender, og programmet så interessant ud. 

Dagens tema "Skal vi gøre, som vi plejer?" falder godt i tråd med aktuelle drøftelser, vi har i Køge Provstiudvalg under overskriften "Folkekirken i Køge 2030". Her stiller vi også os selv spørgsmålet "Skal vi gøre, som vi plejer". 

 

Anette Seifert 
Sognepræst i Hårlev-Varpelev Pastorat i Tryggevælde Provsti

Hvorfor deltager du i Stiftsdagen?

Grunden til, at jeg er med i år, er, at man som landpræst går hver weekend og har rigtig meget arbejde med udskudte tjenester, dåb, bryllupper og konfirmationer - og så trænger man bare så meget til at få nye input. Det er simpelthen grunden til, at jeg er med i år. 

Og jeg er slet ikke skuffet. Det er altid så spændende med det forløb, som Stiftsdagen er tilrettelagt med.