Arkiv 2021
Nyheder

Bliv klogere på konfirmander med særlige behov

På ethvert konfirmandhold sidder der i gennemsnit tre til fire konfirmander med ADHD, autisme eller andre diagnoser. Stiftets religionspædagogiske udvalg indbyder til inspirationsdag


Af Sidsel Drengsgaard

Konfirmander med særlige behov skal ofte inkluderes på konfirmandhold og modtage undervisning som alle andre konfirmander, men det skaber udfordringer for mange undervisere

Konfirmander med særlige behov har særlige læringsforudsætninger, som præster ikke er uddannede til at varetage, og der opstår derfor let gnidninger eller uro, eller man møder apatiske konfirmander, der helt melder sig ud af sammenhængen. 

På denne inspirationsdag vil man blive klogere på de mest almindelige diagnoser, og hvordan de kommer til udtryk i en undervisningssammenhæng, og på de pædagogiske virkemidler, der skal til, for at inkludere konfirmander med særlige behov på holdene. 

På inspirationsdagen vil i møde børne- og ungepsykiater Pernille Darling Rasmussen, religionspædagogisk konsulent i Roskilde Stift Stinna Ahrenst samt teolog, præst og lærer Louise Keiniche Rasmussen, der underviser inden for specialområdet. 

 

Praktisk information


Tid: Onsdag den 8. oktober 2021 klokken 9.00 til 15.00 

Sted: Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde

Pris: Gratis inkl. morgenkaffe og frokost 

Tilmelding: Til religionspædagogisk konsulent Stinna Ahrenst på stah@km.dk. Angiv navn, stilling, sogn og evt. særlige ønsker til forplejning. 

Indbydelse: Find den her

Program

8.45 Kaffe/the og croissanter 
9.00 Velkomst 

9.15 ADHD og autisme v. børne- og ungepsykiater Pernille Darling 

11.15 Klasseledelse v. religionspædagogisk konsulent Stinna Ahrenst 

12.00 Frokost 

12.45 Pædagogiske metoder v. præst og lærer Louise Keiniche Rasmussen 14.45 Afslutning