Arkiv 2021
Nyheder
Biskoppen i bispekåbe, dufter til blomster i bispehaven

Biskoppen medvirker i Kristeligt Dagblads podcast om kirke og klima

Peter Fischer-Møller medvirker i Kristeligt Dagblads nye podcast-serie "Tro Om". Her er han i samtale med vært Philip Christoffersen om folkekirken og den grønne omstilling 


Af Sidsel Drengsgaard

"Den grønne biskop" og "folkekirkens ihærdigste fortaler for en grøn omstilling", sådan omtaler Kristeligt Dagblad biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, i deres præsentation af podcast-serien "Tro Om", hvor han netop har været gæst. 

Programmet er en samtale mellem vært og journalist på Kristeligt Dagblads kirke og tro redaktion, Philip Christoffersen, om folkekirken og den grønne omstilling. 

De taler om, hvorfor folkekirken skal bidrage til den grønne omstilling - og om den nye arbejdsgruppe om klima og bæredygtighed, der er nedsat på tværs af stifterne, Landsforeningen af Menighedsråd, Provsteforeningen og Kirkeministeriet. Senest har arbejdsgruppen præsenteret fem mål, som skal motivere menighedsrådene til at tage aktivt del i den grønne omstilling.
 

Vi kan tale til hjerte og fantasi 

På spørgsmålet om, hvorfor folkekirken skal bidrage til den grønne omstilling, svarer biskoppen blandt andet:

"Det er ikke vigtigere, at kirken gør det, end at alle mulige andre gør det, men vi har noget særligt at bidrage med. Vi har en teologisk refleksion, vi har et sprog, vi har en liturgi, og vi kan synge, om de her ting. Vi kan tale til hjerte og fantasi og ikke kun til forstanden. Derfor har vi noget særskilt at kunne bidrage med i den her sammenhæng."

Vi har en teologisk refleksion, vi har et sprog, vi har en liturgi, og vi kan synge, om de her ting.

Peter Fischer-Møller,
i Kristeligt Dagblads podcast "Tro Om"

Og biskoppen foreslår vært Philip Christoffersen, at vi alle begynder dagen, ikke bare med at spise havregryn, men med at synge salmen "Op al den ting, som Gud har gjort". 

"Det er ti vers, men de er hurtigt sunget," lyder det med et smil i stemmen.

Han mener, at det vil åbne vore sanser for, hvor fantastisk vores verden er. Det vil gøre os opmærksomme. 

"Og det er det første, der skal til, for at vi passer på vores natur," lyder det i programmet.
 

Ikke gerningsretfærdighed - men opmærksomhed og glæde

Han understreger også, at folkekirkens - og den nye arbejdsgruppes - bidrag til den grønne omstilling skal være båret af opmærksomhed og glæde - ikke gerningsretfærdighed. 

"Det, det drejer sig om, er at skabe opmærksomhed og vække glæde, og på den måde inspirere os til at tage et medansvar for den verden, vi er en del af."

Det kræver abonnement at lytte til podcasten "Tro Om", som du finder her.