Arkiv 2021
Nyheder
Billede af biskop Peter Fischer-Møller

Biskoppen fraflytter bispeboligen - og meddeler i den forbindelse sin afsked

Biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, fraflytter bispeboligen og meddeler i den forbindelse sin afsked med udgangen af august 2022 

 

Biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, fraflytter sin embedsbolig og meddeler i den forbindelse sin afsked som biskop over Roskilde Stift med udgangen af august 2022. 

”Selvom, der er knap halvandet år til, meddeler jeg det allerede nu, fordi min hustru, Bente Munk, netop er gået på pension, og vi derfor nu flytter til det hus, som vi for seks år siden købte i fællesskab med vores søn og svigerdatter og deres tre børn,” fortæller Peter Fischer-Møller.

Han sætter stor pris på sit arbejde og liv som biskop over Roskilde Stift.

”Det har været en gave hver morgen at kunne åbne hoveddøren og kigge over Palægården til den majestætiske domkirke. Det næste knap halvandet års tid vil jeg fortsat dagligt kunne glæde mig over udsigten til Palægården fra mit kontor på stiftet,” siger han.

I 37 år har Peter Fischer-Møller boet i tjenestebolig – og ikke haft mere end 20 skridt fra familieliv til arbejdsplads.

”Det bliver interessant at prøve en arbejdsrytme, som svarer lidt mere til, hvad der udfolder sig i det øvrige samfund,” siger han.

Bortset fra flytningen, så fortsætter livet i Stiftet, som det plejer.

”Lige nu glæder jeg mig over, at samfundet åbner mere op, og jeg glæder mig over, at det kan lade sig gøre at gennemføre vores stiftspræstestævne på Nyborg Strand i dagene efter pinse. Vi har savnet at kunne mødes – og ikke kun se hinanden bag en skærm,” siger han.

Derudover er der programsat samtaler, møder i råd og udvalg og møder i de kirkeministerielle udvalg om arbejdsmiljø, grøn omstilling, præstefordeling med mere. Der venter også orienterende møder med menighedsråd, besigtigelser, gudstjenester, fredagsaltergange – og de sædvanligvis mange mails, breve og telefonsamtaler.

”Jeg ser også frem til fire provstivisitatser, hvor vi inviterer til drøftelser mellem kirkens folk på tværs af sognegrænser og sammen med borgmester, kommunaldirektør, folk fra erhvervslivet og foreningslivet for at drøfte fælles udfordringer og muligheder for samskabelse,” siger Peter Fisher-Møller.

I januar 2022 fejrer Roskilde Stift 1000 års jubilæum og om et år, i Kristi Himmelfartsdagene 2022, er Roskilde Stift vært for den store, fælleskirkelig festival ”Himmelske Dage”.

Biskoppen går altså en tid i møde fyldt med mange, spændende og krævende opgaver.

Læs om biskoppens mærkesager og de spændende opgaver, der venter i den kommende tid. Find også en spørgsmål-svar om bispevalget 2022

Kontakt Stiftets kommunikationsmedarbejder

Sidsel Drengsgaard
Tlf.: 3033 9941
Mail: smad@km.dk