Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2022
Nyheder

Arealkrav fjernes fra folkekirken

Fra søndag den 16. januar ophæves arealkravet for folkekirkens gudstjenester og andre arrangementer. Øvrige restriktioner forlænges til og med den 31. januar


Af Kirsten Weiss Mose, Københavns Stift
Foto: Rune Hansen

De høje smittetal hen over julen er aftaget og har indtil videre ikke medført en stigning i antallet af indlagte. Det er baggrunden for, at regeringen har besluttet at lempe på corona-restriktionerne. 

For folkekirkens område betyder det, at arealkravet ophæves fra og med søndag den 16. januar 2022. Det betyder, at det maksimale antal deltagere til folkekirkens arrangementer ikke længere er afhængig af, hvor store rum der er tale om. Arealkravet ophæves samtidig for andre trossamfund.

Øvrige restriktioner fastholdes
Øvrige restriktioner forlænges til og med den 31. januar. 

Det betyder, at man fortsat skal have coronapas for at deltage i kirkens arrangementer, hvor der deltager mere end 100 i forbindelse med indendørs arrangementer og 1000 udenfor. 

Der er fortsat krav om mundbind eller visir, når man bevæger sig ind, ud eller rundt i rummet i forbindelse med kirkens arrangementer, ligesom der er krav om tydelig information om coronaretningslinjer for besøgende samt krav om coronapas for kirkens ansatte.

Folkekirkens ansatte anbefales desuden fortsat at arbejde hjemmefra i det omfang, det er muligt.