Arkiv 2020
Nyheder
Billede af kristtjørn

Hilsen fra biskoppen: Gudstjenesterne gennemføres juleaften

Biskop Peter Fischer-Møller skriver til menighedsråd, præster og ansatte ved kirkerne, at han stadig mener, at gudstjenesterne kan holdes juleaften


Kære menighedsråd, præster og ansatte i kirkerne

I går holdt statsministeren pressemøde og lukkede Danmark yderligere ned.

Hvad angår julens gudstjenester, lød den klare melding, at regeringen og sundhedsmyndighederne finder det forsvarligt at holde julegudstjenester i kirken – også udendørs og i haller. 

Jeg forstår godt bekymringerne, der kan opstå, men jeg glæder mig samtidig over denne klare melding fra sundhedsmyndighederne og regeringen.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, udtalte, at vi i folkekirken har været dygtige til at overholde retningslinjerne og har fundet på kreative løsninger, og at han er sikker på, at vi vil kunne håndtere julegudstjenesterne forsvarligt. Vi glæder os over denne tillid og vil gøre alt, hvad vi kan, for at leve op til den.

Vi skal selvfølgelig overholde alle de gældende corona-retningslinjer. Vi skal gå ind og ud af kirker og haller med mundbind. Vi skal bruge håndsprit og holde afstand. Vi skal blive hjemme, hvis vi har de mindste symptomer.

Vi retter os i kirken efter sundhedsmyndighedernes råd og retningslinjer og regeringens udmeldinger. Vi er i folkekirken ikke klogere på corona-smitte end sundhedsmyndighederne.

Jeg glæder mig over, at det er muligt i en urolig og frygtsom tid at kunne dele juleevangeliet med hinanden på mange forskellige måder. Vi har i den grad brug for i år at høre englene synge til os: ”Frygt ikke!”.

Jeg forudsætter, at der i alle pastorater i Roskilde Stift holdes mindst én gudstjeneste.

Jeg glæder mig over den kreativitet, menighedsråd og præster har udfoldet, så der er gode tilbud, til dem, der er særligt sårbare eller ikke ønsker at gå i kirke juleaften i år: Det er muligt at følge et stort antal af julegudstjenester på TV, i radio og på nettet. 

Jeg ønsker alle en glædelig og velsignet jul
Peter Fischer-Møller