Arkiv 2019
Nyheder
Plakat med kort over Roskilde Stift, som er inddelt i provstier.

Typograf bag ny plakat over stiftet 

Lige til at downloade og sende til trykkeren. Se den her. 

Tekst: Rasmus Birkerod

Endelig er den her. Plakaten, der giver et detaljeret og fortrinligt overblik over Roskilde Stift og ikke mindst de mange sognegrænser. 

Typograf Peter Nielsen (billedet, red.) fra Stiftsrådets kommunikationsudvalg er manden bag. Men det har været en opgave, der har krævet en ekstra indsats.

- Det har været vanvittigt sjovt, men også noget af en detektivopgave. For eksempel kunne jeg ikke finde noget brugbart info inde på Kortforsyningen. Så jeg måtte i gang med at lede. På nettet fandt jeg så en gammel bog fra før kommunesammenlægningen i 1970. Her fandt jeg de gamle sognegrænser fra de tidligere Sorø, Præstø, Holbæk og Roskilde amter. Men opgaven sluttede ikke her. For så er der jo nogle af sognene, der er lavet om til et enkelt sogn. Det har jeg også skulle korrigere. For ikke at tale om de gamle kirkedistrikter, der er blevet til nye sogne. For eksempel lå Lumsås tidligere et kirkedistrikt i Højby Sogn, fortæller Peter Nielsen, der tidligere har arbejdet som typograf hos Centertryk i Holbæk og hos Jannerup Grafisk.

I processen opstod ideen så, at kortet også skulle kunne bruges interaktivt på nettet. Så nu kan man klikke på det enkelte sogn på kortet – og så kommer det enkelte sogns hjemmeside frem.

Du kan downloade eller se kortet på en pdf-fil her.