Arkiv 2019
Nyheder
Arbejdet under renoveringen som det så ud i august 2018.

Klar til liturgiske eksperimenter

Landsbykirken i Sdr. Asmindrup totalt forvandlet. Se indslaget fra TV2 ØST her.

Tekst: Rasmus Birkerod

Et opsigtsvækkende projekt i kirkeverdenen står nu klar efter flere års forberedelse. Den 900 år gamle landsbykirke i Sdr. Asmindrup ved Holbæk er gennemrenoveret. Nu skal den danne ramme for kirkelige eksperimenter. 

Se billederne i indslag fra TV2 ØST her. 

Kirken skal møde moderne mennesker i mere vedkommende former med det kristne budskab. Det er tanken bag det omfattende projekt, som Vipperød Menighedsråd sammen med Holbæk Provsti står bag. 

Det sætter også krav til de fysiske rammer. Derfor har man i eksperimentets tjeneste skabt dette nye kirkerum, som kirkefolket i Holbæk og omegn har døbt ”det liturgiske laboratorium”. 

Det er kirkefolket i hele Holbæk Provsti, der kan tage det nye kirkerum i brug. Derudover er der indgået et samarbejde med Holbæk Teater om bl.a. teatergudstjenester, som skal finde sted i januar 2020. 

- Det har været en meget spændende og udfordrende opgave. Det nye trægulv er med til at samle rummet og forstærke opfattelsen af hvælvingernes kalkmalerier. Inventarets fleksibilitet og æstetik understreger en nytænkning af rummets funktioner, hvilket betyder, at kirkerummet i fremtiden vil kunne bruges meget mere alsidigt”, siger Poul Schülein, der er arkitekt i firmaet Arkitema Architects.

Billede: Arbejdet under renoveringen som det så ud i august 2018.