Arkiv 2017
Nyheder

Gud ind i hverdagslivet

Fredag d. 6. oktober var Kirke På Vej vært ved et spændende inspirationsarrangement i Gråbrødre Kapel i Roskilde.

Tekst og foto: Jørgen Michael Rasmussen
 

Kirke På Vej havde inviteret briten Graham Booth til Roskilde for at inspirere de fremmødte i, hvordan man i en moderne travl hverdag kan skabe plads til en større religiøs praksis.

Graham Booth og hans kone Ruth er en del af et keltisk inspireret religiøst fællesskab, som er bedst kendt fra øen Lindisfarne (Holy Island) i det nordlige England. I de seneste år har de boet i et lille samfund på Shetlandsøerne i færd med at bygge deres eget hus og bederum på sted, som de selv karakteriserer som øde, smukt, vildt og forblæst.

Graham & Ruth er del af en kirkeligt samfund, som er inspireret af de gamle munkeklostres normer om nøjsomhed, arbejde og regelmæssighed i den religiøse praksis, men de lever samtidig et moderne liv med al dens øvrige fortrædeligheder.

Graham Booth medbragte i sin tilgang til et hverdagsliv med Gud således – med hans egne ord - ingen opfordringer til de tilhørende om at gå i kloster, men en inspiration til, hvordan man måske alligevel kan lade sig inspirere af de gamle dyder til at bringe Gud mere ind i hverdagen. Vi behøver ifølge Graham ikke fjerne os fra de daglige pligter for at få albuerum til en religiøs praksis, men vi kan måske indarbejde nogle religiøse rutiner i vores hverdag, og øve os i at have Gud med i vores daglige gøremål, hvad enten det er arbejde, shopping eller transport.

Med sig havde Graham Booth 10 gode råd til et liv i harmoni med Gud 1) Du skal øve dig i at lære hele livet 2) Rejs gennem livet med en ”Soul Friend” 3) Indarbejd en daglig rytme af bøn, arbejde og ”Re-creation” 4) Lev så simpelt som muligt 5) Hav respekt og omsorg for skaberværket 6) Hel det, det der er ødelagt 7) Vær åben for Helligåndens virke og vær lyttende 8) Bed for det gode for at overvinde ondskaben 9) Søg imod helhed og sammenhold 10) Del ud af Jesus og retfærdighed